Savulohipiirakka

Mehevä savulohipiirakka valmistuu nopeasti valmiin piirakkataikinan avulla. Kaikki täytteet levitetään piirakkataikinan päälle ja laitetaan uuniin paistumaan. Tarjoile savulohipiiras illanistujaisten suolapalana tai lauantaibrunssin ykkösherkkuna.

1 h
8

Ainekset

8 annosta
1 pkt Kymppi piirakkataikinaa (400g)
Täyte
1 prk kermaviiliä
3 kananmunaa
2 dl hienonnettua purjoa tai kevätsipulia
2 rkl Vihreä Keijun tilliä
300 g savulohta
1 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa

Valmistusohjeet

1 h
  1. Sulata ja kauli piirakkataikina ohueksi ja laita voideltuun vuokaan.
  2. Sekoita kulhossa kermaviilin joukkoon kananmunat.
  3. Lisää hienonnettu purjo tai kevätsipuli, tilli ja paloiteltu savulohi.
  4. Mausta sitruunamehulla ja suolalla.
  5. Lisää täyte pohjan päälle ja paista 200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.
Jos tykkäsit klikkaa sydäntä