Lohimedaljongit ruokakermalla ja yrteillä

Lohimedaljongit ovat helppo ja nopea herkku niin arkeen kuin juhlaan. Basilika sopii erinomaisesti myös lohen maustamiseen. Kerma sitoo hienosti kaikki maut yhteen ja kapris antaa suolaisuutta annokseen. 

30 min
4

Ainekset

4 annosta
800 g lohifilee
150 g baby pinaattia
1 ruukku Vihreä Keiju basilikaa
100 g pieniä kapriksia
½ tl rouhittua mustapippuria
4 dl ruokakermaa

Valmistusohjeet

30 min
  1. Leikkaa lohi neljään osaan.
  2. Tee jokaiseen lohipalaan viilto puoliväliin nahkaan asti. Käännä medaljongiksi.
  3. Aseta lohimedaljongit uunivuokaan ja ripottele päälle pinaatti, basilikan lehdet, kaprikset liemineen sekä mustapippuri.
  4. Kaada lopuksi lohen päälle kerma.
  5. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia. 
Jos tykkäsit klikkaa sydäntä