Täytetyt herkkusienet

Täytetyt herkkusienet mielletään usein kesäruokaan ja grillaukseen, mutta ne ovat mainio lisuke koko vuoden.  Ja mikä parasta, ne valmistuvat helposti uunissa säästä riippumatta. Täytteitä voi vaihdella oman maun ja fiiliksen mukaan.

30 min
4

Ainekset

4 annosta
500 g Portobello herkkusieniä
100 g tomaattia
1 punasipuli
2 rkl tuoretta Vihreä Keiju basilikaa hienonnettuna
100 g fetajuustoa
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet

30 min
  1. Kuumenna uuni 225°c asteeseen.
  2. Poista herkkusienistä jalka ja paloittele ne pieneksi.
  3. Kuutio tomaatti. Kuori ja viipaloi punasipuli.
  4. Hienonna basilika ja murskaa fetajuusto murumaiseksi.
  5. Sekoita lopuksi sienisilppu, tomaatit, sipuli, basilika, öljy, hunaja ja mausteet keskenään.
  6. Asettele sienet uunivuokaan ja lusikoi täyte hattuihin.
  7. Nosta uunin keskitasolle noin 20 minuutiksi.Vinkki: Voit kokeilla reseptiin mausteeksi myös muita yrttejä, valkosipulia tai sitruunaa.
Jos tykkäsit klikkaa sydäntä