Keitto maistuu aina

Arkiruokien kunkku, eli keitto, valmistuu nopeasti ja sekaan voit oikeastaan heittää mitä vaan kaapista sattuu löytymään. Kokkaat sitten keittosi kasviksista, lihasta, kalasta, makkaroista tai sienistä, on se aina täyttävää ja lämmittävää ruokaa. Ja kerralla valmistuu aina ruokaa moneksi päiväksi!

Keitto on kylmän ilman pelastaja

Keitto on syksyn ja talven kestosuosikki, koska mikäpä lämmittäisi kehoa ja mieltä paremmin. Keiton maut syventyvät pitkään hauduttamalla, mutta nopeastikin saa hyvän sopan aikaiseksi. Ja kerralla valmistuu aina ruokaa isommallekin porukalle!

Yrteillä lisämakua keittoihin

Kalakeittoon kuuluu tilli, kanakeittoon sopii korianteri ja lihakeitossa maistuu persilja. Tomaattikeitossa voisi maistua oregano ja kylmässä kurkkukeitossa ehkäpä minttu? Kokeile erilaisia vaihtoehtoja, saatat löytää kauden hittireseptin!

Palsternakkalinssisoppa

Tämä kasvisruokien helmi yhdistää palsternakan makeuden ja linssien täyteläisyyden keitoksi, joka on yhtä aikaa maukas ja ravitseva. Tuoreet yrtit viimeistelee annoksen raikkaudellaan, tuoden keittoon täydellisen loppusilauksen. Helppo valmistaa, täysin kasvipohjainen ja täynnä makua – täydellinen valinta arjen ruokalistalle!

Ainekset

4 annosta
2 kpl sipuli
2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
5 kpl porkkanaa
1 kpl palsternakka
1/2 sitruuna
140 ml kookosmaitoa
3 dl punaisia linssejä
1 kpl kasvisliemikuutio
400 g tomaattimurskaa
6 dl vettä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1/4 ruukkua Vihreä Keiju persiljaa tai oreganoa

Valmistusohjeet

45 min
    1. Pilko sipuli ja hienonna valkosipuli. Pilko porkkana ja palsternakka pieniksi kuutioiksi.
    2. Kuullota suurehkon kattilan pohjalla muutamassa ruokalusikallisessa oliiviöljyä sipulia ja valkosipulia noin viiden minuutin ajan. Lisää sitten mukaan porkkana ja palsternakka ja anna pehmetä vielä toiset viisi minuuttia.
    3. Huuhtele linssit kylmällä vedellä. Lisää kattilaan tomaattimurska ja noin 6 dl vettä, linssit sekä kasvisliemikuutio. Purista joukkoon myös puolikkaan sitruunan mehu. Anna porista 15–20 minuuttia miedolla lämmöllä, kunnes juurekset ovat pehmenneet. Lisää tarvittaessa vettä.
    4. Sekoita keittoon lopuksi kookosmaito ja mausta suolalla, pippurilla ja tuoreella persiljalla tai oreganolla.
    5. Nosta kattila liedeltä ja halutessasi voit soseuttaa keiton sauvasekoittimella.

Vinkki: Tuore yrttinä voit käyttää lempiyrttiäsi, jonka mausta pidät eniten🌿💚

Jos tykkäsit klikkaa sydäntä