Keitto maistuu aina

Arkiruokien kunkku, eli keitto, valmistuu nopeasti ja sekaan voit oikeastaan heittää mitä vaan kaapista sattuu löytymään. Kokkaat sitten keittosi kasviksista, lihasta, kalasta, makkaroista tai sienistä, on se aina täyttävää ja lämmittävää ruokaa. Ja kerralla valmistuu aina ruokaa moneksi päiväksi!

Keitto on kylmän ilman pelastaja

Keitto on syksyn ja talven kestosuosikki, koska mikäpä lämmittäisi kehoa ja mieltä paremmin. Keiton maut syventyvät pitkään hauduttamalla, mutta nopeastikin saa hyvän sopan aikaiseksi. Ja kerralla valmistuu aina ruokaa isommallekin porukalle!

Yrteillä lisämakua keittoihin

Kalakeittoon kuuluu tilli, kanakeittoon sopii korianteri ja lihakeitossa maistuu persilja. Tomaattikeitossa voisi maistua oregano ja kylmässä kurkkukeitossa ehkäpä minttu? Kokeile erilaisia vaihtoehtoja, saatat löytää kauden hittireseptin!

Ramen keitto

Kepeä ja maukas aasialainen herkkusienikeitto saa makunsa herkkusienistä, värikkäistä kasviksista ja maistuvasta mausteliemestä. Keitto tarjoillaan nuudeleiden kera ja viimeistellään mm. tuoreilla yrteillä ja seesaminsiemenillä. Keiton valmistus vie noin puoli tuntia, joten se on erinomainen valinta myös arjen ruokapöytään.

Ainekset

4 annosta
200 g Champ herkkusieniä
1 punasipuli
1 porkkana
2 rkl seesamiöljyä
100 g pak choita
1 kevätsipuli
200 g ramen nuudeleita
1 rkl seesaminsiemeniä
nippu Vihreä Keiju korianteria
Liemi:
1,2 l kasvislientä (1 l vettä + 2 kasvisfondia)
3/4 dl soijakastiketta
3 rkl makeaa chilikastiketta
1 yksikyntinen valkosipuli
1 rkl tuoretta inkiväriraastetta

Valmistusohjeet

40 min
  1. Viipaloi herkkusienet. Kuori porkkana ja leikkaa ohuiksi tikuiksi.
  2. Poista pak choin kanta ja irrota lehdet toisistaan.
  3. Leikkaa kuorittu punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Hienonna kevätsipuli.
  4. Kuumenna pannu, lisää seesamiöljy, porkkanat ja punasipuli.
  5. Sekoittele, kunnes sipuli pehmenee. Lisää herkkusienet ja anna sienten saada kevyttä paistopintaa.
  6. Lisää kevätsipuli ja kaada liemi päälle ja hauduta noin 10 minuuttia.
  7. Valmista sillä aikaa nuudelit pakkauksen ohjeiden mukaan.
  8. Lisää pak choit joukkoon ja nosta pannu levyltä. Annostele kulhoihin nuudelit ja herkkusienikeitto.
  9. Koristele seesaminsiemenillä, korianterilla ja hienonnetulla chilillä.

Liemi

  1. Kuori ja hienonna valkosipuli. Raasta kuorittu inkivääri.
  2. Kiehauta vesi ja lisää kasvisfondi. Sekoita, kunnes fondi liukenee.
  3. Lisää lopuksi joukkoon maustekastikkeet, valkosipuli ja inkivääri.