Boquet garni – yrttikimppu liemien maustamiseen

Solmi tuoreista yrteistä yrttikimppu eli boquet garni, jolla saat hienon maun erilaisten keittojen tai patojen liemiin.

10 min
4

Ainekset

4 annosta
1 ruukku timjamia
1 ruukku salviaa
1 ruukku Vihreä Keiju rosmariinia
1 ruukku lipstikkaa
10 cm pala purjoa
2 laakerinlehteä
20 cm sidoslankaa

Valmistusohjeet

10 min
  1. Puolita purjo pituussuunnassa ja laita leikkuupinnalle kaikki ainekset.
  2. Lisää päälle purjon toinen puoli ja sido boquet garni langalla tiiviiksi nyytiksi.
  3. Käytä nyyttiä keittojen ja lihapatojen maustamiseen.
Jos tykkäsit klikkaa sydäntä

Katso myös nämä reseptit

Yrttikastike

15 min

Tilliöljy

10 min

Vihreä pesto

15 min