Caesar-salaatti

Caesar-salaatti on ihastuttava klassikko ja sopii niin arkeen kuin juhlaankin. Salaattiin sekoitettu kastike ja leipäkrutongit kruunaavat salaatin.

30 min
4

Ainekset

4 annosta
2 Vihreä Keiju Romainesalaattia
3 viipaletta maalaisleipää
2 rkl rypsiöljyä
2 valkosipulinkynttä
50 g parmesaanijuustoa lastuina tai raastettuna
Kastike:
1 kananmunankeltuainen
4-5 anjovisfileetä valutettuna
1-2 rkl sitruunanmehua
1-2- rkl Worcester-kastiketta
1 tl Dijon-sinappia
1 valkosipulinkynsi
ripaus sokeria
1 dl rypsiöljyä
1-2 rkl kylmää vettä

Valmistusohjeet

30 min
  1. Paloittele Romaine-salaatti reiluiksi suupaloiksi.
  2. Paloittele maalaisleipä suupaloiksi.
  3. Kuumenna rypsiöljy pannulla.
  4. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  5. Laita kuumalle pannulle leipäpalat ja valkosipulinkynnet. Kääntele kovalla lämmöllä, kunnes leipäpalat ovat kauniin värisiä ja rapeita.

Valmista kastike.

  1. Laita kulhoon kananmunankeltuainen, valutetut anjovisfileet, sitruunanmehu, Worcesterkastike, Dijon-sinappi, kuorittu valkosipulinkynsi, sokeri ja rypsiöljy.
  2. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.
  3. Lisää kylmä vesi ja sekoita.
  4. Sekoita kastike salaatin joukkoon ja lisää krutongit.
  5. Raasta pinnalle parmesaanijuustoa.
  6. Tarjoa.

Vinkki! Voit sekoittaa salaatin joukkoon myös grillattua kanaa suikaleina tai paistettuja broilerinfileepaloja.

Jos tykkäsit klikkaa sydäntä