Green Goddes -salaatti

Green Goddes on ihana vihersalaatti, jonka hapokkuus on monille tuttu mummon kurkuista. Jos siis pidät niistä, pidät myös tästä salaatista. Salaatti sopii monen ruoan seuraksi. Tarjoa vaikka grilliruoan, paistetun lihan, kalan tai kanan kanssa.

15 min
4

Ainekset

4 annosta
1 pussi Vihreä Keiju Romainesalaattia
1 pussi Vihreä Keiju jääsalaattia
1 ruukku Vihreä Keiju ruohosipulia
1 kurkku tai kolme avomaankurkkua
KASTIKE:
1 pieni salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
1 ruukku Vihreä Keiju basilikaa
2 sitruunan mehu
3 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
1/2 dl cashew- tai saksanpähkinöitä
Pinnalle:
cashew- tai saksanpähkinöitä
ravintohiivahiutaleita

Valmistusohjeet

15 min
  1. Leikkaa romaine- ja jääsalaatti ohuiksi suikaleiksi tai paloiksi
  2. Leikkaa kurkku tai avomaankurkut ensin ohuiksi viipaleiksi ja siitä pieniksi kuutioiksi.
  3. Hienonna ruohosipuli.
  4. Laita ainekset laakeaan salaattikulhoon.
  5. Kuori salottisipuli ja valkosipulinkynnet.
  6. Laita ne leikkurinterällä varustettuun kulhoon tai tehosekoittimeen.
  7. Lisää basilika, puristettu sitruunanmehu, oliiviöljy, suola, riisiviinietikka ja pähkinät. Pyöräytä tasaiseksi kastikkeeksi.
  8. Sekoita salaattiainesten joukkoon ja anna maustua hetki.
  9. Ripottele halutessasi pinnalle pähkinöitä ja ravintohiivahiutaleita. Tarjoa!
Jos tykkäsit klikkaa sydäntä