Hedelmäinen liha-juurespata

Talvijuhlien tähti on murea liha-juurespata, jossa sesongin juurekset ja mehevä liha saavat seurakseen pehmeitä sekahedelmiä. Makean ja suolaisen täydellinen liitto! Tarjoa pata höyryävän kuumana perunamuusin ja vihreän salaatin kanssa – yhdistelmä, joka lämmittää sekä mielen että maun.

Kello-ikoni 4-6 h
Annos-ikoni 6

Ainekset

6 annosta
900 g karjalanpaistilihaa
2-3 punasipulia
2-3 porkkanaa
1 pieni juuriselleri
1 palsternakka
4 punajuurta
25 g voita
1 tl suolaa
1 1/2 l vettä tai olutta
1-2 lihaliemikuutiota
10 maustepippuria
100-200 g pehmeitä sekahedelmiä
muutama oksa rosmariinia

Valmistusohjeet

4-6 h
  1. Ota lihapalat huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
  2. Käsittele kasvikset: Kuori ja lohko punasipulit. Kuori porkkanat, juuriselleri, palsternakka ja punajuuret ja paloittele kasvikset suupaloiksi.
  3. Kuumenna voi, margariini tai öljy kattilassa tai padassa ja paista lihapalat kauttaaltaan, kunnes saavat väriä. Mausta suolalla. Lisää kasvikset ja kääntele hetki.
  4. Laita ainekset kypsennysastiaan ja kaada päälle vettä tai olutta, kunnes ainekset peittyvät. Murenna joukkoon lihaliemikuutiot. Lisää maustepippurit, suola, sekahedelmät ja rosmariinia oksina tai riivittynä maun mukaan.
  5. Kypsennä painekattilassa noin 50 minuuttia tai uunissa padassa 150 asteessa 4-6 tuntia. Uunikypsennyksessä tarkista välillä nesteen riittävyys.
  6. Tarjoa perunamuusin ja vihreän salaatin kanssa.

 

Jos tykkäsit klikkaa sydäntä