Kana-riisivuoka

Kana-riisivuoka maistuu taatusti koko perheelle. Pienen esivalmistelun jälkeen ruoka valmistuu uunissa. Voit vaihdella vihanneksia ja hedelmiä ruokaan maun mukaan. Pääsiäisateriallekin sopiva Vihreä Keiju Minttu maustaa grillatun broilerin herkulliseksi. Valmista yhteen isoon tai kahteen pienempään uunivuokaan. Kokeile!

45 min
10

Ainekset

10 annosta
5 dl vettä
5 dl Jasmiini riisiä
1 grillattu broileri
1 dl oliiviöljyä
1 kpl limen mehu
1 ruukku Vihreä Keijun minttua
1 punainen paprika
100 g sokeriherneenpalkoja
1-2 kpl kevätsipulin varsia
200 g kirsikkatomaatteja
200 g fetajuustoa
1 prk säilykemangoa valutettuna
100-200 g juustoraastetta
3 dl ruoka-tai kuohukermaa
2 kananmunaa
limepippuria myllystä
Koristeluun: Vihreä Keijun minttua

Valmistusohjeet

45 min
  1. Laita vesi ja Jasmiini riisit kattilaan ja anna kiehua kannen alla sekoittamatta miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt ja riisi on kypsää.
  2. Poista grillatusta broilerista nahka ja revi liha suupaloiksi.
  3. Laita rypsi- tai oliiviöljy pieneen leikkurinterällä varustettuun kulhoon ja purista joukkoon limenmehu.
  4. Laita joukkoon Vihreäkeiju Minttua. Pyöräytä tasaiseksi seokseksi ja sekoita broilerisuikaleiden joukkoon.
  5. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi tai suikaleiksi.
  6. Käytä sokeriherneenpalot kokonaisina tai leikkaa vinosuikaleiksi. Ota nämä sivuun.
  7. Hienonna kevätsipulinvarret ja puolita kirsikkatomaatit.
  8. Murusta fetajuusto.
  9. Valuta säilykemango.
  10. Sekoita kulhossa keskenään kerma, kananmunat, juustoraaste ja limepippuria myllystä.
  11. Jaa riisi, kana ja muut ainekset kerroksittain reunalliseen uunivuokaan ja kaada päälle kerma-muna-juustoseos.
  12. Kuumenna 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.
  13. Koristele tuoreella mintulla.
Jos tykkäsit klikkaa sydäntä