Kukkakaali-herkkusienipaistos

Venner-reseptit ovat kasvisruokaa, jotta ne sopivat kaikille, ja etenkin opettavat uutta; suurin osa meistä osaa jo kokata liharuokia, mutta jotkut kasvisruoat voivat tarjota jotain ihan uusia kokemuksia!

30 min
4

Ainekset

4 annosta
3 rkl oliiviöljyä
1 kpl sipulia
2 kpl valkosipulia
1 kpl pieni kukkakaali
200 g Champ herkkusieniä
2 dl kvinoaa
1 kpl kasvisliemikuutio
2 dl kookosmaitoa
1 dl vettä
1/2 ruukku Vihreä Keiju persiljaa
1/4 sitruunaa

Valmistusohjeet

30 min
    1. Puolita pienemmät ja leikkaa suuremmat herkkusienet neljään osaan. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Pilko kukkakaali noin golfpallon kokoisiksi paloiksi. Voit hyvin käyttää koko kukkakaalin varsineen päivineen.
    2. Huuhtele kvinoa runsaalla kylmällä vedellä siivilässä. Keitä se 2 dl vettä noin 10 minuutin ajan. Mausta ripauksella suolaa. Nosta kattila sitten liedeltä ja jätä kvinoa tekeytymään.
    3. Kuullota sipuleita paistinpannulla muutaman minuutin ajan miedolla lämmöllä. Lisää pannulle herkkusienet. Jatka kuullottamista miedolla lämmöllä ainakin 10 minuuttia tai kunnes sienet alkavat saada kauttaaltaan väriä.
    4. Lisää pannulle kukkakaalit ja jatka kypsentämistä meidolla lämmöllä vielä toiset 10 minuuttia välillä sekoittaen.
    5. Lisää pannulle 2 dl kookosmaitoa, 1 dl vettä sekä murenna joukkoon kasvisliemikuutio. Anna porista edelleen miedolla lämmöllä muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla tarpeen mukaan.
    6. Silppua persilja ja sekoita se kvinoan sekaan.
    7. Tarjoile paistos persiljakvinoapediltä sitruunalohkojen kera!

Yhteistyössä Venner – koska ravitseva ruoka kuuluu kaikille. Syö hyvin ja auta apua tarvitsevia ravitsevan ruoan avulla.

Jos tykkäsit klikkaa sydäntä