Linssiperunalaatikko

Herkullinen ja helppo linssiperunalaatikko maistuu koko perheelle ja sopii myös kasvis- ja vegaaniruokailijoillekin.

1 h
4

Ainekset

4 annosta
1,2 kg perunoita
1/2 kukkakaali
2,5 dl punaisia linssejä
1 kpl sipuli
2 kpl valkosipulinkynsi
1 prk tomaattimurskaa
1,5 dl kaurakermaa
1 kpl kasvisliemikuutio
0,5 dl oliiviöljyä
0,5 tl suolaa
Vihreä Keiju persiljaa

Valmistusohjeet

1 h
  1. Huuhtele linssit ja keitä ne pehmeiksi liemikuution kanssa, n. 10 minuutin ajan, ja kaada ylimääräinen vesi pois.
  2. Kuori ja leikkaa perunat ohuehkoiksi tikuiksi, hienonna valkosipulinkynnet ja viipaloi sipuli sekä kukkakaali.
  3. Sekoita keitettyjen linssien sekaan oliiviöljy ja suola.
  4. Sekoita kaikki aineet uunivuoassa, myös kaurakerma. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Paista vuokaa 200 asteessa n. 30-40 min. Sammuta uuni ja anna vuoan vetäytyä siellä vielä hetki. Koristele persiljalla.

Yhteistyössä Venner – koska ravitseva ruoka kuuluu kaikille. Syö hyvin ja auta apua tarvitsevia ravitsevan ruoan avulla.

Jos tykkäsit klikkaa sydäntä

Katso myös nämä reseptit