Yrttinen uunifeta

Yrttinen uunifeta on helppo ja maukas lisäke, jonka maustavat tuore timjami ja basilika. Voit valmistaa uunifetan myös grillissä laittamalla ainekset foliovuokaan.

30 min
2

Ainekset

2 annosta
250-300 g luumu- tai kirsikkatomaattia
kokonainen fetakuutio
1-2 kynttä valkosipulia
1/2-1 dl oliiviöljyä
ripaus chilihiutaleita
suolaa ja pippuria myllystä
2 oksaa timjamia
Vihreä Keiju basilikaa

Valmistusohjeet

30 min
  1. Kuori ja hienonna valkosipulit. Aseta luumu- tai kirsikkatomaatit uunivuokaan ja lisää fetakuutio tomaattien keskelle.
  2. Lorauta sekaan reilusti oliiviöljyä.
  3. Lisää hienonnettu valkosipuli.
  4. Ripottele fetajuuston päälle chilihiutaleita ja lisää muutama timjamin oksa.
  5. Rouhi vielä fetajuuston päälle suolaa ja mustapippuria.
  6. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 20 min.
  7. Voit valmistaa uunifetan myös grillissä laittamalla ainekset alumiinivuokaan.
  8. Uuunifeta on valmis, kun juusto hieman sulaa ja on ruskistunut pinnalta.
  9. Tarjoile tuoreen basilikan kanssa esim. grilliruoan lisukkeena.
Jos tykkäsit klikkaa sydäntä

Katso myös nämä reseptit