Uunilohi tomaateilla ja yrteillä

Välimerellinen uunilohi syntyy rosmariinin ja sitruunan aromikkuudesta. Täydellisen lohen saat käyttämällä paistomittaria. 45-asteinen lohi on vielä mehukas, eikä ole päästänyt valkuaisia ulos. 

 

40 min
6

Ainekset

6 annosta
100 g voita
1 sitruunan raastettu kuori
2 valkosipulinkynttä
n. 1 kg lohifilee
4 rkl Vihreä Keiju rosmariinin lehtiä
250 g kirsikkatomaatteja
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria

Valmistusohjeet

40 min
  1. Sulata voi kattilassa ja raasta joukkoon sitruunankuorsekä valkosipulinkynnet.
  2. Aseta lohifilee uunivuokaan ja kaada päälle sitruuna-valkosipulivoi, rosmariinin lehdet ja kirsikkatomaatit.
  3. Mausta uunilohi suolalla ja pippurilla. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin 25 minuuttia. 
Jos tykkäsit klikkaa sydäntä