Lohivartaat

Lohivartaat valmistuu grillissä näppärästi herkullisiksi vartaiksi ja niiden kanssa voit tarjota ihanaa jogurttikastiketta. Vihreä Keijun romainesalaatista valmistat kivan lisäkkeen lohivartaille. Tarjoa halutessasi seuraksi varhaisperunoita tai sekoita paloitellut kypsät perunat jogurttikastikkeen joukkoon.

30 min
4

Ainekset

4 annosta
500 g lohta
3/4 dl rypsiöljyä
1/2-1 limeen mehu
3/4 tl suolaa
Salaatti:
1 pkt Vihreä Keiju romainesalaatti
2-4 tomaattia
1/2 kurkku
2 dl mansikoita
1 punainen paprika
Jogurttikastike:
1/3 kurkkua
1 valkosipulinkynsi
500 g kreikkalaista jogurttia
1/2 sitruunan mehu (tai 1 limen mehu)
1 dl kurpitsasäilykettä, valutettuna
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
Vihreä Keijun tilliä maun mukaan

Valmistusohjeet

30 min
  1. Laita lohifilee työlaudalle ja poista nahka pyrstöstä päin liu’uttamalla veistä nahkaa pitkin työlautaa vasten.
  2. Puisia varrastikkuja voit liottaa hetken vedessä ennen käyttöä, jotta ne eivät syty palamaan.
  3. Leikkaa lohifilee tasakokoisiksi suupaloiksi ja pujota varrastikkuihin.
  4. Sekoita rypsiöljy, limen mehu ja suola keskenään ja sivele kalapalojen päälle kauttaaltaan.
  5. Anna maustua hetki ja valmista sillä välin salaatti.
  6. Leikkaa rapea Romaine-salaatti reiluiksi suupaloiksi ja paloittele joukkoon tomaattia, kurkkua, paprikaa ja mansikoita.
  7. Valmista seuraksi raikas jogurttikastike.
    1. Raasta kurkku. Sekoita kreikkalaisen jogurtin joukkoon kurkkuraaste, limen- tai sitruunan mehu, kurpitsasäilyke, suolaa ja sitruuna- tai mustapippuria, sekä hienonnettua tilliä maun mukaan.
    2. Tarkista maku.
  8. Grillaa lopuksi lohivartaat kuumassa grillissä varovasti kääntäen.
  9. Nauti hyvässä seurassa!
Jos tykkäsit klikkaa sydäntä