Mummon kurkut

Kesäruokien herkullinen lisäke on monellekin lapsuudesta tutut mummonkurkut, joita kutsutaan myös hölskytyskurkuiksi. Helppo lisäke maistuu monenlaisten ruokien kanssa.

1 h
6

Ainekset

6 annosta
2-3 kpl avomaankurkkua
1-2- rkl sokeria
2 rkl väkiviinaetikkaa
Vihreäkeiju tilliä muutama varsi

Valmistusohjeet

1 h
  1. Leikkaa kurkut hyvin ohuiksi viipaleiksi veitsellä tai juustohöylällä.
  2. Sekoita joukkoon sokeri, väkiviinaetikka ja hienonnettu tilli.
  3. Laita ainekset purkkiin ja hölskytä sekaisin tai sekoita kulhossa.
  4. Anna maustua hetki ennen tarjoilua.

Tämä resepti on yhteistyössä Hellapoliisin kanssa. Katso videolta miten mummon kurkut valmistetaan.

youtube-video-thumbnail
Jos tykkäsit klikkaa sydäntä