Mummon salaatti

Mummon salaatti tuo mieleen lapsuudenkesät, tuoreen salaatin, makean tomaatin, raikkaan kurkun ja iloisen väriset kananmunalohkot ja salaattiin sekoitetun herkkukastikkeen. Tämä ihana salaatti valmistuu alusta loppuun muutamassa minuutissa ja lopputulos on valloittava. Tarjoa minkä tahansa kesäruoan kanssa!

30 min
2-4

Ainekset

2-4 annosta
1 Vihreä Keiju romainesalaatti
1/2 kurkku
3 tomaattia
2 keitettyä kananmunaa
Kastike:
3 dl kuohukermaa
2-3 tl väkiviinietikkaa
muutama varsi tilliä
ripaus suolaa
1-2 rkl sinappia
1 keitetty kananmunankeltuainen
mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet

30 min
  1. Paloittele romainesalaatti reiluiksi suupaloiksi.
  2. Paloittele kurkku ja tomaatit.
  3. Laita ainekset salaattikulhoon.
  4. Keitä kananmunat (huomioi myös kastikkeen yksi kananmunankeltuainen).
  5. Leikkaa kananmunat lohkoiksi ja laita ne sivuun odottamaan.
  6. Valmista kastike:
    1. Laita kulhoon kuohukerma, väkiviinaetikka, tilli, suola, sinappi ja kypsä kananmunankeltuainen.
    2. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.
    3. Tarkista maku. Rouhi halutessasi joukkoon mustapippuria myllystä ja lisää tarvittaessa suolaa, etikkaa tai sinappia.
  7. Sekoita kastike salaatin joukkoon ja koristele kananmunalohkoilla.
  8. Tarjoa ruoan seurana!
Jos tykkäsit klikkaa sydäntä