Mummon salaatti

Raikas, helppo ja herkullinen – Mummon salaatti on klassikko, joka maistuu aina. Romainesalaatin rapeus, tuoreet vihannekset ja yksinkertainen mutta maukas kastike tekevät tästä reseptistä täydellisen valinnan niin arkeen kuin juhlaan. Valmista nopeasti ja nauti sellaisenaan tai lisukkeena – tämä salaatti tuo kotimaiset maut suoraan lautasellesi!

Kello-ikoni 30 min
Annos-ikoni 2-4

Ainekset

2-4 annosta
1 Vihreä Keiju romainesalaatti
1/2 kurkku
3 tomaattia
2 keitettyä kananmunaa
Kastike:
3 dl kuohukermaa
2-3 tl väkiviinietikkaa
muutama varsi tilliä
ripaus suolaa
1-2 rkl sinappia
1 keitetty kananmunankeltuainen
mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet

30 min
  1. Paloittele romainesalaatti reiluiksi suupaloiksi.
  2. Paloittele kurkku ja tomaatit.
  3. Laita ainekset salaattikulhoon.
  4. Keitä kananmunat (huomioi myös kastikkeen yksi kananmunankeltuainen).
  5. Leikkaa kananmunat lohkoiksi ja laita ne sivuun odottamaan.
  6. Valmista kastike:
    1. Laita kulhoon kuohukerma, väkiviinaetikka, tilli, suola, sinappi ja kypsä kananmunankeltuainen.
    2. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.
    3. Tarkista maku. Rouhi halutessasi joukkoon mustapippuria myllystä ja lisää tarvittaessa suolaa, etikkaa tai sinappia.
  7. Sekoita kastike salaatin joukkoon ja koristele kananmunalohkoilla.
  8. Tarjoa ruoan seurana!
Jos tykkäsit klikkaa sydäntä