Vihreä Keijun raikas retiisi-palkokasvisalaatti

Vihreä Keijun raikas retiisi-palkokasvisalaatti tuo kesän lautaselle. Hanki salaattia varten mahdollisimman monipuolisesti erilaisia palkokasveja, kuten papuja ja herneitä sekä erilaisia retiisejä. Monipuolisista ainesosista saat helposti raikkaan kesäiseltä puutarhalta näyttävän ja maistuvan salaatin.

15 min
2

Ainekset

2 annosta
½ Vihreä Keiju makea frisee tai romainesalaattia
8 siivua kurkkua
10 kpl sokeriherneitä
10 kpl keitettyjä vihreitä papuja
10 kpl herneenversoja
3 vartta kevätsipulia
5 retiisiä (eri lajeja)
1 avokado
1 dl herneitä
ruohosipulinkukkia tai muita syötäviä kukkia
Kastike
¼ sipulia
2 rkl Vihreä Keiju persiljaa
1 tl hunajaa
1 rkl kokojyväsinappia
3 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohjeet

15 min
  1. Nostele lautaselle ensin salaatti, sitten kuorimaveitsellä siivutettua kurkkua, kolmeen osaan pilkottuja sokeriherneitä, pitkittäin halkaistuja vihreitä papuja, herneenversoja, siivutettua kevätsipulia, lohkottuja ja siivutettuja retiisejä, kuutioitua avokadoa, tuoreita herneitä ja syötäviä kukkia.
  2. Hienonna sipuli ja persilja mahdollisimman hienoksi kastiketta varten. Sekoita kaikki kastikkeen aineet ja pirskota salaatin päälle.
Jos tykkäsit klikkaa sydäntä