Pestopasta

Helppo ja herkullinen pestopasta valmistuu tuoreista yrteistä. Jos haluat ruoasta ruokaisamman, voit lisätä joukkoon kypsää kanaa. Kokeile pestoon eri makuisia yrttejä. Pastana voit käyttää tuorepastaa tai erilaisia kuivattuja pastoja.

Kello-ikoni 30 min
Annos-ikoni 2

Ainekset

2 annosta
2 ruukkua Vihreä Keiju basilika
1 dl cashewpähkinöitä tai pinjansiemeniä
1 valkosipulinkynsi
1 1/2 dl oliiviöljyä
1 dl raastettua parmesaanijuustoa
(ripaus suolaa)
Lisäksi:
1 1/2 l vettä
150 g pastaa
1/2 tl suolaa
Pinnalle:
raastettua parmesaania
Vihreä Keiju basilika

Valmistusohjeet

30 min
  1. Laita Vihreä Keiju Basilika tehosekoittimeen.
  2. Lisää cashewpähkinät tai pinjansiemenet ja kuorittu ja hienonnettu valkosipulinkynsi, oliiviöljy ja raastettu parmesaanijuusto.
  3. Pyöräytä tasaiseksi tahnaksi. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.
  4. Kiehauta vesi ja lisää joukkoon suola.
  5. Lisää pasta ja anna kiehua pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta.
  6. Sekoita pesto pastan joukkoon ja ripottele pinnalle parmesaania ja tuoretta basilikaa.

Pestopasta

Pestopasta on ruoka, joka maistuu aina yhtä hyvältä, kun sen valmistaa tuoreista raaka-aineista. Basilikan vihreys, parmesaanin suolaisuus, valkosipulin aromi ja laadukas oliiviöljy muodostavat yhdessä kastikkeen, joka tekee yksinkertaisesta pastasta vastustamattoman. Ota talteen tämä helppo ja nopea pestopasta-resepti – se toimii joka kerta, kun mielessä pyörii tuttu kysymys: mitä tänään ruoaksi?

Helppo pestopasta alle 30 minuutissa – näin onnistut

Pestopasta on arjen pelastus, sillä se valmistuu alle 30 minuutissa. Kun pasta kypsyy, ehdit valmistaa peston tehosekoittimessa muutamassa minuutissa – tarvitset vain tuoretta basilikaa, pinjansiemeniä tai cashewpähkinöitä, parmesaania, valkosipulia ja oliiviöljyä. Valmis kastike sekoitetaan kuuman pastan joukkoon, jolloin maut imeytyvät täydellisesti. Annosten päälle voi halutessaan lisätä tuoreita yrttejä.

Lopputulos on ruokaisa, täyteläinen ja raikkaan vihreä pestopasta. Nauti pasta heti kuumana tai pakkaa vaikka evääksi töihin seuraavalle päivälle.

Pestopasta – yksinkertainen pohja, rajattomasti mahdollisuuksia

Pestopasta on resepti, joka taipuu moneen makuun ja tilanteeseen. Perinteinen pestopasta valmistetaan spagetista tai linguinesta, mutta kastike toimii yhtä hyvin myös fusillin, pennepastan tai gnocchin kanssa. Reseptiä voi muunnella omien mieltymysten mukaan: proteiinia kaipaava voi lisätä mukaan paistettua kanaa tai katkarapuja, ja kasviksia suosiva voi täydentää annoksen esimerkiksi paahdetulla kesäkurpitsalla, parsalla tai herneillä, jolloin annoksesta tulee vielä ruokaisampi. Jos kaipaat lisää rapeutta, voit viimeistellä pestopastan paahdetuilla pinjansiemenillä tai pähkinöillä. Myös yrttejä voi vaihdella: basilikan lisäksi persilja, rucola tai minttu antavat pestopastalle uudenlaisen vivahteen. Muuntelemalla saat pestopastasta aina hieman erilaisen annoksen, joka säilyttää kuitenkin sen tunnistettavan, tuoreisiin raaka-aineisiin perustuvan maun.

Ravitseva pasta – sopii myös vegaaniseen ruokavalioon

Pestopasta tarjoaa pastan energian rinnalle runsaasti ravinteita. Tuore basilika sisältää antioksidantteja ja vitamiineja, ja pestoon sekoitetut pähkinät, kuten pinjansiemenet, mantelit tai saksanpähkinät, lisäävät terveellisiä rasvoja ja proteiinia. Yhdessä parmesaanin tai kotimaisen juuston kanssa syntyy täyteläinen kastike, joka tekee pestopastasta yhtä aikaa herkullisen ja ravitsevan.

Pestopasta sopii helposti myös erikoisruokavalioihin. Vegaaninen pestopasta onnistuu, kun juuston jättää pois tai korvaa sen ravintohiivalla, jolloin annos säilyttää täyteläisyytensä ilman eläinperäisiä tuotteita. Gluteenittoman pestopastan voi valmistaa käyttämällä gluteenitonta pastaa ja sama aromikas kastike toimii sellaisenaan.

Jos tykkäsit klikkaa sydäntä