Vegaaninen herkkusienipasta yhdessä kattilassa

Tämän herkkusienipastan erikoisuus piilee sen helppoudessa. Likaiseksi tulevat vain yksi leikkuulauta, yksi pata sekä kauha ja veitsi. Soija- tai kaurakermaa käyttämällä herkkusienipasta on myös vegaaninen. Toki voit käyttää myös perinteistä kermaa.

30 min
4

Ainekset

4 annosta
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 rkl Vihreä Keiju rosmariinia
500 g Champ ruskeita herkkusieniä
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl dijon-sinappia
2½ dl soija- tai kaurakermaa
5 dl kasvislientä
250 g spagettia
1 tl sitruunamehua
1 pss pinaattia (pakasteena tai tuoreena)
chililastuja
pippuria
suolaa
kastikesuurustetta

Valmistusohjeet

30 min
  1. Pilko sipuli, hienonna valkosipuli ja rosmariini ja viipaloi sienet.
  2. Kuullota ensin sipulit öljyssä, lisää sitten herkkusienet ja ruskista.
  3. Lisää valkosipulit ja rosmariinit paistamisen loppuvaiheessa. Kaada päälle balsamiviinietikka ja anna kiehahtaa.
  4. Lisää sinappi, soija- tai kaurakerma sekä kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi.
  5. Lisää spagetti, sekoita kunnolla ja keitä keskilämmöllä välillä sekoittaen noin 7 minuuttia kunnes spagetti on lähes kypsää.
  6. Lisää sitruunamehu, pinaatti ja chililastuja maun mukaan ja mausta suolalla sekä pippurilla.
  7. Anna kiehua vielä pari minuuttia kunnes spagetti on kypsää ja anna vetäytyä hetki.
  8. Nosta lautaselle ja koristele chililastuilla, herkkusienillä tai tuoreilla yrteillä.
Jos tykkäsit klikkaa sydäntä