Pikkelöity sienisalaatti

Sienisalaatti on klassikkoherkku. Kun herkkusienet pikkelöi edeltävänä iltana, saa sienisalaattiin uudenlaisen kirpeämmän kulman. Tämä erilainen sienisalaatin resepti sisältää vinkit sienisalaatin keventämiseen jogurtilla ja maustamiseen esimerkiksi valkosipulilla ja rosmariinilla.

1 + pikkelöinti 12 h
6

Ainekset

6 annosta
400 g Champ herkkusieniä
1 dl etikkaa
2 dl sokeria
3 dl vettä
2 valkosipulinkynttä
1 oksa Vihreä Keiju rosmariinia
1/2 dl turkkilaista jogurttia
1/2 dl majoneesia
1/2-1 tl valkoviinietikkaa
ripaus sokeria
suolaa, mustapippuria

Valmistusohjeet

1 + pikkelöinti 12 h
  1. Puolita ja paista herkkusienet.
  2. Sekoita etikka, sokeri ja vesi niin, että sokeri sulaa.
  3. Lisää herkkusienet liemeen ja anna marinoitua yön yli.
  4. Valuta sienet ja hienonna sienet, valkosipulinkynnet ja rosmariini.
  5. Sekoita kaikki aineet ja mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla.
  6. Sienisalaatin resepti on helposti muokattavissa erilaisiksi versioiksi esimerkiksi yrttiä vaihtamalla.
Jos tykkäsit klikkaa sydäntä

Katso myös nämä reseptit