Raikas salaatti sitruunamarinoidun punajuuren kera

Tämä raikas salaatti maistuu sellaisenaan tai vaikka paistetun kalan kumppanina. Suutuntumaa salaattiin tuo rapea punajuuri sekä pähkinät.

1 h
4

Ainekset

4 annosta
2 keskikokoista punajuurta
1 sitruuna
0,5 dl omenaviinietikkaa
1,5 dl rypsiöljyä
1 rkl sokeria
100 g cashewpähkinöitä
1 nippu retiisejä
1 pss Vihreä Keiju jääsalaattia
200 g vuohenjuustoa
suolaa
mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet

1 h
  1. Kuori punajuuret ja leikkaa niistä ohuita siivuja (paksuus noin 2mm).
  2. Keitä punajuurisiivuja 2 minuuttia suolatussa vedessä, jonka jälkeen jäähdytä ne nopeasti siivilässä kylmällä vedellä.
  3. Raasta sitruunasta kuori ja purista mehu kulhoon. Lisää joukkoon viinietikka ja rypsiöljy. Mausta suolalla, sokerilla sekä mustapippurilla ja sekoita tasaiseksi.
  4. Lisää joukkoon punajuurisiivut ja anna marinoitua ennen tarjoilua.
  5. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Laita cashewpähkinät uunipellille ja paahda uunissa 5-7 minuuttia.
  6. Leikkaa retiisit ohuiksi siivuiksi ja laita hetkeksi jääkylmään veteen, jolloin retiiseistä tulee entistäkin rapeampia.
  7. Kokoa annos laittamalla punajuurisiivuja lautasen pohjalle.
  8. Lisää päälle pilkottu salaatti, paahdettuja cashewpähkinöitä, vuohenjuustoa ja retiisisiivuja. Viimeistele annos punajuurten marinadikastikkeella.
  9. Punajuuret ja pähkinät voi valmistaa jo etukäteen. Näin saat salaatin koottua nopeasti tarjoiluhetkellä.
Jos tykkäsit klikkaa sydäntä