Ruokaisa omenainen salaatti

Tämä ruokaisa omenainen salaatti sopii lounasevääksi töihin tai evääksi syysretkelle. Omenan lisäksi salaatissa maistuu parsakaali ja bataatti. Kokeile nyt!

40 min
4

Ainekset

4 annosta
1 pss Vihreä Keiju jääsalaattia
1 kpl parsakaali
n. 300 g bataatti
100 g auringonkukansiemeniä
2,5 dl ateriajyviä
1,5 dl kasvisliemikuutioita
1 prk kapriksia
1/2 kpl sitruunaa
3 rkl oliiviöljyä
2 kpl omenaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria

Valmistusohjeet

40 min
    1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Revi salaatti pieneksi.
    2. Pilko parsakaali pienemmiksi paloiksi, kanta mukaan lukien.
    3. Aseta parsakaalit uunivuokaan tai uunipellille.
    4. Kuori ja kuutioi myös bataatti pieniksi kuutioiksi, ja lisää pellille.
    5. Lisää auringonkukansiemenet, lorauta päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla.
    6. Paista noin 20 minuuttia tai kunnes bataatit ovat pehmenneet ja siemenet hieman paahtuneet.
    7. Valmista ateriajyvät pakkauksen ohjeen mukaan.
    8. Pilko tai viipaloi omenat.
    9. Sekoita kypsät ateriajyvät revityn salaatin kanssa.
    10. Lisää omenat, parsakaali sekä bataatti päälle. Valuta ja lisää kaprikset.
    11. Sekoita noin ruokalusikallinen oliiviöljyä ja puolikkaan sitruunan mehu sekä suola ja mustapippuri.
    12. Kaada tämä kastike salaatin päälle ja nauti.

Lapset mukaan!
Lapset voivat voivat repiä salaatin, ja auttaa ainesten valmistelussa, salaatinkastikkeen sekoittamisessa sekä persiljan ripottelemisessa!

Jos tykkäsit klikkaa sydäntä

Katso myös nämä reseptit