Soijaglaseeratut broilerinsiivet ja Hot&Sour –salaatti

Aasialaishenkiset soijaglaseeratut broilerinsiivet saavat seurakseen raikkaan salaatin. Salaattiin potkua tuo punainen chili. Kokeile illanistujaisten herkkuina!

1 h
4

Ainekset

4 annosta
800 g maustamattomia broilerinsiipiä
1 dl Ketjap Manis soijakastiketta
1 chili
1 rkl raastettua inkivääriä
1 ruukku Vihreäkeiju korianterin varsia
Salaatti:
1 paprika
1 pnt kevätsipulia
1 Vihreäkeiju jääsalaatti
100 g Mung-ituja
1 punainen chili ohuina renkaina
1 pnt Vihreäkeiju minttua
1 pnt Vihreäkeiju korianteria
Salaatinkastike
2 limeä
2 rkl kalakastiketta
1 rkl sokeria
200 g maustamatonta jogurttia
1 dl Vihreäkeiju minttua hienonnettuna
suolaa

Valmistusohjeet

1 h
  1. Mausta broilerinsiivet kevyesti suolalla.
  2. Valmista marinadi sekoittamalla soijakastikkeeseen hienonnettu chili, raastettu inkivääri ja ½ dl pieneksi leikattuja korianterin varsia.
  3. Sekoita marinadi broilerinsiipien kanssa. Grillaa tai paista uunissa 200 asteessa noin 12-15 minuuttia. Grillatessa käytä epäsuoraa kypsennystä.
  4. Valmista salaatinkastike. Raasta limestä kuori ja purista mehu kulhoon. Lisää joukkoon kalakastike sekä sokeri ja sekoita tasaiseksi.
  5. Leikkaa paprika suikaleiksi ja kevätsipuli pieniksi paloiksi. Sekoita niiden joukkoon salaatit, chili, idut ja kastike. Revi lopuksi sekaan paljon minttua ja korianterinlehtiä. Sekoita jogurttiin hienonnettua minttua ja mausta suolalla.
Jos tykkäsit klikkaa sydäntä

Katso myös nämä reseptit