Täytetyt portobellot

Nämä täytetyt portobellot sopivat lisukkeeksi muun ruoan kanssa. Täytteessä maistuu kvinoa, sipulia, aurinkokuivattutomaatti ja basilika. Kokeile reseptiä nyt!

Venner-reseptit ovat kasvisruokaa, jotta ne sopivat kaikille, ja etenkin opettavat uutta; suurin osa meistä osaa jo kokata liharuokia, mutta jotkut kasvisruoat voivat tarjota jotain ihan uusia kokemuksia!

1 h
4

Ainekset

4 annosta
4-6 kpl Champ portobello sieniä
2 dl kvinoaa
1 kpl sipuli
2 kpl valkosipulinkynttä
1 prk aurinkokuivattuja tomaatteja
1 ruukku Vihreäkeiju basilikaa
1 kpl kasvisliemikuutiota
4 rkl oliivoöljyä
suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

1 h
  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  2.  Huuhtele kvinoa ja kypsennä sitä 4 dl:ssa vettä noin 10 minuutin ajan. Nosta se sitten liedeltä sivuun tekeytymään.
  3.  Irrota sienistä kannat. Hienonna sipuli, valksipulinkynnet sekä kannat ja aurinkokuivatut tomaatit. Silppua puolet basilikasta.
  4.  Kuullota sipuleita pannulla oliiviöljyssä (n. 2 rkl) miedolla lämmöllä noin viiden minuutin ajan. Lisää sienen kannat sekä aurinkokuivatut tomaatit ja murusta mukaan yksi kasvisliemikuutio. Jatkat kypsentämistä muutama minuutti. Lisää pannulle kvinoa, basilika ja mausta suolalla ja pippurilla tarpeen mukaan. Kypsennä vielä muutama minuutti.
  5. Pirskota uunivuoan pohjalle hieman oliiviöljyä (n. 2 rkl). Täytä sienet ja ripottele pinnalle siemeniä. Paista 15 minuuttia.
  6. Koristele basilikanlehdillä ja nauti sellaisenaan tai lisukkeena!
Jos tykkäsit klikkaa sydäntä