Valkosuklaa-vadelmakakku

Kesän juhlakausi kaipaa tietysti kauden herkullisimman kakun. Valkosuklaa-vadelmakakku hurmaa täyteläisyydellään sekä raikkaudellaan. Parhaimmat maut syntyvät yksinkertaisista raaka-aineista. Piilota kakkuun raikkaita yrttejä ja viimeistele tuoreella mintulla tai sitruunamelissalla.

30 min + hyydytys
12

Ainekset

12 annosta
Pohja:
200 g kaura- tai kandisokerikeksejä
75 g sulatettua voita tai margariinia
Täyte:
6 liivatelehteä
2 1/2 dl vispikermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
100 g sulatettua valkosuklaata
2 tl vaniljasokeria
150 g vadelmamarmeladia
1/2 appelsiinin kuoriraaste
1/2 appelsiinin puristettu mehu
Koristeluun:
3 dl tuoreita vadelmia
muutama macarons -leivos
1 ruukku Vihreäkeiju Minttua tai Sitruunamelissaa

Valmistusohjeet

30 min + hyydytys
  1. Laita keksit pakastepussiin ja nuiji kaulimella hienoksi muruksi.
  2. Sekoita joukkoon sulatettu voi tai margariini.
  3. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on 22-24 cm.

Painele muruseos pohjalle tasaiseksi.

Valmista täyte:

  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään, väljään veteen.
  2. Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon vaniljatuorejuusto.
  3. Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut.
  4. Sekoita sulatettu valkosuklaa täytteeseen ja kääntele tasaiseksi.
  5. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja vadelmamarmeladi ja kääntele tasaiseksi.
  6. Raasta hyvin pestyn appelsiininkuori joukkoon ja kääntele, tarkista sitten maku.
  7. Purista appelsiinimehu juomalasiin ja kuumenna mikroaaltouunissa kiehumispisteeseenLiuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita täytteeseen.
  8. Kaada puolet täytteestä vuokaan.
  9. Hienonna minttu tai sitruunamelissa ja ripottele ne täytteen päälle.
  10. Kaada loppu täyte vuokaan ja tasoita pinta.
  11. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
  12. Irrota kakku veitsellä vuoan reunaa pyöräyttäen ja siirrä kakku tarjoiluvadille.
  13. Koristele vadelmilla, macaronseilla ja mintulla tai sitruunamelissalla.
  14. Tarjoa!
youtube-video-thumbnail
Jos tykkäsit klikkaa sydäntä

Katso myös nämä reseptit