Kun tekee mieli herkutella: makeat leivonnaiset

Olit sitten todellinen jauhopeukalo tai vähemmän leiponut aloittelija, niin jokaiselle löytyy varmasti jotakin. Resepteissä kannattaa kuitenkin olla tarkkana: leivonnaisissa ml tarkoittaa todellakin millilitraa, eikä sinne-päin-mittaa. Onnea leivontaan!

Kahvipöytä koreaksi

Makeat leivonnaiset kuten kakut, piirakat, pullat ja pikkuleivät, ovat erinomaisia kahvipöydän herkkuja. Näiden reseptien avulla loihdit maistuvimmat makeat herkut, jotka ilahduttavat vieraitasi ja sinua!

Perinteinen pannukakku mintulla

Saat perinteiseen pannukakkuun uutta makua lisäämällä taikinaan Vihreä keijun minttua ja paistamalla taikinan piirakkavuoassa. Maukkaan herkun kruunaa nopea itse tehty mansikkahillo ja mintulla maustettu mascarpone-kermavaahto. 

Ainekset

2 annosta
1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
5 dl maitoa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
50 g sulatettua voita
1 rkl Vihreä keiju minttua hienonnettuna
Mansikkahillo:
200 g tuoreita mansikoita
1 dl hillosokeria
Mascarponevaahto:
1 dl vispikerma
1 dl mascarponejuustoa
1 rkl tomusokeria
1 rkl Vihreä Keiju minttua hienonnettuna

Valmistusohjeet

1 h
  1. Vatkaa sokeri ja kananmunat kevyesti.
  2. Lisää joukkoon maito, vehnäjauhot, suola, voi ja minttu.
  3. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.
  4. Kaada massa piirakkavuokaan ja paista pannukakku uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia.
  5. Perkaa ja pilko mansikat.
  6. Lämmitä mansikat kattilassa sokerin kanssa niin, että sokeri sulaa ja anna kiehua varovasti noin 5 minuuttia.
  7. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja vatkaa kevyesti joukkoon mascarponejuusto ja tomusokeri. Mausta tuoreella mintulla.
  8. Ota piirakkavuoka pois uunista ja levitä mansikkahillo sekä mascarpone-kermavaahto pannukakun päälle.