Peruna on ruokapöydän perusta

Peruna on ollut aina suomalaisen ruokakulttuurin perusta. On keitetty, paistettu, muusattu ja friteerattu. Perunaa on tarjottu lisäkkeenä ja laatikoissa, salaatin joukossa ja hampurilaisen kyljessä. Peruna toimii aina.

Kesällä nautitaan uusista perunoista

Uudet perunat ovat kesäkauden suurta herkkua. Puhtaimmillaan perunan lisäksi tarvitaan vain voita ja tilliä ja vuotuinen ruokaelämys on valmis!

Maalaissalaatti uusilla perunoilla

Maalaissalaatti uusilla perunoilla ja sillillä on helppo tapa käyttää edelliseltä aterialta ylijääneet uudet perunat.

Ainekset

5 annosta
100 g Vihreä Keiju jääsalaattia tai romainesalaattia
10-15 kpl uutta perunaa
2 keitettyä kananmunaa
10 kpl kirsikkatomaattia
1/3 kurkkua
10 palaa ranskalaista sipulisilliä
1 dl krutonkeja
Marinoitu punasipuli
1 pieni punasipuli
2 rkl punaviinietikkaa
1 rkl sokeria
2 rkl öljyä
4 rkl majoneesia

Valmistusohjeet

45 min
  1. Valmista marinoitu punasipuli. Siivuta sipuli ohueksi ja sekoita keskenään punaviinietikka, sokeri ja öljy.
  2. Kaada liemi sipulien päälle ja anna marinoitua mielellään yön yli, kuitenkin vähintään tunti.
  3. Keitä perunat ja kananmunat. Kuori munat ja halkaise neljään osaan. Puolita perunat ja kirsikkatomaatit ja leikkaa kurkku siivuiksi.
  4. Nosta salaattipedille tasaisesti kaikkia aineksia ja viimeistele majoneesilla.