Peruna on ruokapöydän perusta

Peruna on ollut aina suomalaisen ruokakulttuurin perusta. On keitetty, paistettu, muusattu ja friteerattu. Perunaa on tarjottu lisäkkeenä ja laatikoissa, salaatin joukossa ja hampurilaisen kyljessä. Peruna toimii aina.

Kesällä nautitaan uusista perunoista

Uudet perunat ovat kesäkauden suurta herkkua. Puhtaimmillaan perunan lisäksi tarvitaan vain voita ja tilliä ja vuotuinen ruokaelämys on valmis!

Peruna-sienisalaatti

Ruskeat herkkusienet ja salvia maustavat upeasti ruokaisan perunasalaatin.

Ainekset

5 annosta
1 kg kiinteitä perunoita
vettä
ripaus suolaa
200 g Champ ruskeita herkkusieniä tai siitakkeita
2 rkl rypsiöljyä
1 sipuli hienonnettuna
1 maustekurkku
2 omenaa
1/2 ruukku tuoretta salviaa
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
300 g kaura fraiche
2 tl sinappia

Valmistusohjeet

45 min
  1. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä, valuta ja anna jäähtyä. Kuori ja leikkaa sopiviksi suupaloiksi.
  2. Kuumenna öljy pannulla ja paista kuutioidut herkkusienet, hienonnettu sipuli ja hienonnettu salvia pannulla hieman pehmeiksi. Jäähdytä.
  3. Leikkaa maustekurkku pieniksi kuutioiksi. Kuori omena ja kuutioi.
  4. Sekoita ainekset salaattikulhossa ja mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.
  5. Sekoita kaura fraicen joukkoon sinappia ja kääntele salaattiainesten joukkoon.