Salaattia aamuin illoin

Salaatti on täydellinen lounas. Kun lisäät salaattiin vähän proteiinia – kanaa, kalaa, lihaa, juustoa tai vaikkapa sieniä – toimii se myös päivällisenä!

Salaatteja moneen makuun

Meiltä löydät salaatit moneen makuun: kevyet salaatit, ruokaisat salaatit, lisukesalaatit, klassikkosalaatit sekä monia muita maittavia salaattivariaatioita. Noudata ohjeita tai muuntele mielesi mukaan!

Salaatti sopii juhlaan kuin juhlaan

Raikkaat ja maukkaat salaatit maistuvat kesän juhlissa sekä illanvietoissa. Käytä salaattiin satokauden parhaita kasviksia parsasta mansikoihin ja lisää mukaan pastaa, perunaa tai vaikkapa couscousia ruokaisuutta tuomaan.

Ruokaisa salaatti

Todellinen hemmotteluhetki syntyy tästä oluessa pitkään kypsennetystä possunkylkisalaatista. Oluessa haudutettu possunkylki- ja omenasalaatti vaatii toki valmistajaltaan hiukan vaivaa, mutta pääasiassa valmistaminen on odottelua ja vaiva palkitaan lopulta maun muodossa.

Ainekset

4 annosta
1 kg luutonta possunkylkeä
1 rkl chililastuja
2 rkl sokeria
suolaa
5 dl olutta
1 dl viinietikkaa
3 rkl vaahterasiirappia
1 rkl chililastuja
1-2 omenaa
150 g kirsikkatomaatteja
1/2 kurkku
2 Vihreä Keiju jääsalaattia

Valmistusohjeet

4 h
  1. Poista possunkyljestä nahka ja hiero pintaan chililastut, sokeri ja suola. Anna marinoitua vähintään pari tuntia tai mielellään yön yli.
  2. Nosta possu uunivuokaan ja kaada päälle olut. Kypsennä ensin 200 asteisessa uunissa tunti, peitä sitten vuoka ja kypsennä vielä 150 asteisessa uunissa toinen tunti. Jäähdytä porsaankylki.
  3. Sekoita sillä aikaa 1 dl possun paistolientä, viinietikka, vaahterasiirappi ja chililastut.
  4. Leikkaa kylki noin 4 x 4 cm kokoisiksi kuutioiksi ja paista kuutioihin rapea pinta kuumassa pannussa. Lisää sitten viinietikka-paistoliemikastike ja anna porista kunnes kastike muuttuu siirappimaiseksi.
  5. Kuori omenat, poista siemenkodat ja viipaloi. Puolita kirsikkatomaatit ja viipaloi kurkku. Kokoa salaatit suoraan lautasille.
  6. Laita pohjalle Vihreä Keiju salaattia ja päälle omenaviipaleita, tomaattia, kurkkua ja ylikypsää possua.