Basilikalla maustettu makaronilaatikko

Makaronilaatikko saa raikasta uutta makua tuoreesta basilikasta. Vihreäkeijun runsaslehtisellä basilikalla saat reilusti hienoa makua tuttuun arkiruokaan.

Kello-ikoni 1 h
Annos-ikoni 4

Ainekset

4 annosta
5 dl makaronia
1 sipuli
2 rkl öljyä
400 g jauhelihaa (tai nyhtökauraa/härkistä)
2 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
2 tl mustapippuria
7 dl maitoa
1 ruukku Vihreä Keiju basilikaa
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
3 kananmunaa
150 g juustoraastetta

Valmistusohjeet

1 h
  1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Hienonna sipuli ja kuullota öljyssä pannussa.
  3. Lisää jauheliha tai muu valitsemasi proteiini.
  4. Kypsennä jauheliha ja mausta suolalla, paprikajauheella ja mustapippurilla.
  5. Lisää uunivuokaan kerroksittain makaroneja ja jauhelihaa.
  6. Laita kulhoon tai tehosekoittimeen maito, basilikan lehdet ja mausteet.
  7. Soseuta tasaiseksi sauva- tai tehosekoittimella.
  8. Lisää joukkoon kananmunat ja juustoraaste. Sekoita tasaiseksi.
  9. Kaada seos vuokaan makaronien ja jauhelihan joukkoon, sekoita kevyesti.
  10. Kypsennä 180-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.
  11. Anna makaronilaatikon vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Koristele vuoka basilikan lehdillä.
Jos tykkäsit klikkaa sydäntä

Katso myös nämä reseptit