Pekoninen herkkusieni-pastasalaatti

Pekoninen herkkusieni-pastasalaatti on herkullinen juhlapöydän salaatti. Tarjoa illanistujaisissa, keväänjuhlissa tai joulupöydässä

30 min
6

Ainekset

6 annosta
200 g Champ ruskeita herkkusieniä
170 g pekonia
1/2 punainen chilipaprika
1 1/2 l vettä
1/2 tl suolaa
250 g ruispastaa
75 g sokeriherneenpalkoja
2 päärynää
1 maustekurkku
2 keitettyä porkkanaa
1 ruukku Vihreä Keiju persiljaa
1/2 dl rypsiöljyä
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet

30 min
  1. Kiehauta vesi ja lisää suola ja ruispasta. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja huuhtele kylmällä vedellä jälkikypsymisen loppumiseksi.
  2. Leikkaa pekoni paloiksi ja viipaloi herkkusienet. Hienonna chilipaprika. Kuumenna pannu ja paista pekonipalat kauttaaltaan rapeiksi. Lisää herkkusienet ja hienonnettu chilipaprika. Kääntele kuumalla pannulla, kunnes sienet ovat kauniin värisiä ja pehmenneet.
  3. Leikkaa sokeriherneenpalot ohuiksi viipaleiksi. Kuori päärynät ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuutioi myös maustekurkku ja keitetyt, kuoritut porkkanat.
  4. Sekoita ainekset keskenään ja hienonna lopuksi joukkoon persilja. Sekoita joukkoon vielä rypsiöljy ja suolaa maun mukaan. Rouhi mausteeksi mustapippuria.
Jos tykkäsit klikkaa sydäntä