Pizza yrteillä

Pizza margherita syntyy yksinkertaisista aineksista. Makua tämä herkku saa Vihreä Keijun yrteistä. Parhaan lopputuloksen saat kohottamalla taikinaa vuorokauden ajan. 

30 min + kohotus
4

Ainekset

4 annosta
10 g tuorehiivaa
2 dl kädenlämpöistä vettä
2 tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä
Täytteet:
1 dl tomaattimurskaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
½ rkl Vihreä Keiju basilikaa hienonnettuna
½ rkl Vihreä Keiju oreganoa hienonnettuna
125 g buffalomozzarellaa
100 g kirsikkatomaatteja puolitettuina
1 rkl oliiviöljyä
10 kpl Vihreä Keijun basilikan lehtiä

Valmistusohjeet

30 min + kohotus
  1. Murenna tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen.
  2. Sekoita joukkoon suola, vehnäjauhot ja oliiviöljy.
  3. Alusta taikinaa noin 10 minuuttia. Anna taikinan kohota vähintään pari tuntia.
  4. Sekoita tomaattimurskaan suola, sokeri ja hienonnetut yrtit.
  5. Jaa taikina kahtia ja kauli pyöreiksi levyiksi.
  6. Levitä tomaattikastike taikinan päälle, revi buffalomozzarellat ja levitä kirsikkatomaattien kanssa pizzojen päälle.
  7. Paista pizzat 250asteisessa uunissa leivinpaperilla pellillä noin 5 minuuttia.
  8. Pirskottele pizzojen päälle oliiviöljyä ja viimeistele tuoreella basilikalla. 
Jos tykkäsit klikkaa sydäntä