Pizzarulla tuoreella salaatilla ja yrteillä

Maukkaat sormisyötävät syntyvät herkullisesta pizzapohjasta ja itse tehdystä pestosta. Leikkaa pizzarulla kiekoiksi ja tarjoa Vihreä Keijun yrttisalaatin kanssa.

45 min + kohotus
4

Ainekset

4 annosta
10 g tuorehiivaa
2 dl kädenlämpöistä vettä
2 tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä
1 ruukku Vihreä Keiju basilikaa
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl pinjansiemeniä
2 tl suolaa
1 valkosipulinkynsi
1 rkl sitrunamehua
1 dl tomaattimurskaa
100 g mozzarellajuustoa
Salaatti:
1 ruukku Vihreä Keiju viinisuolaheinää
½ dl Vihreä Keijun mintun lehtiä
½ dl Vihreä Keijun tilliä
½ dl paahdettuja manteleita
2 rkl sitruunavinegrettiä

Valmistusohjeet

45 min + kohotus
  1. Murenna tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen.
  2. Sekoita joukkoon suola, vehnäjauhot ja oliiviöljy.
  3. Alusta taikinaa noin 10 minuuttia. Anna taikinan kohota vähintään pari tuntia.
  4. Aja basilika, oliiviöljy, pinjansiemenet, suola valkosipuli ja sitruunamehu sauvasekoittimella pestoksi.
  5. Kauli pizzataikinasta yksi iso levy. Levitä tomaattimurska ja pesto levyn päälle ja ripottele lopuksi päällemozzarella.
  6. Rullaa taikinalevy ja leikkaa rulla noin 5 cm kokoisiksi paloiksi.
  7. Aseta palat leivinpaperille pannulle ja paista uunissa 250 asteessa noin 1520 minuuttia.
  8. Sekoita lopuista aineksista salaatti ja tarjoile pizzarullien kera. 
Jos tykkäsit klikkaa sydäntä

Katso myös nämä reseptit