Savuporo-perunasalaatti

Tuhti ja täyteläinen savuporo-perunasalaatti on täydellinen talvikauden herkku. Savuporon syvä maku yhdistyy pehmeään perunaan ja raikkaisiin vihreisiin, luoden lämpimän ja ruokaisan salaattiannoksen, joka maistuu niin arjen kuin juhlan pöydässä. Tämä salaatti on helppo valmistaa ja tuo ripauksen luksusta talven ruokalistalle.

 

Kello-ikoni 15 min
Annos-ikoni 6

Ainekset

6 annosta
1 kg keitettyjä perunoita
1 pussi Vihreä Keiju jääsalaattia
150 g savupororouhetta
1 ruukku Vihreä Keiju viinisuolaheinää
2 maustekurkkua
1 omena tai päärynä
1 punasipuli
100 g (pakaste)herneitä
200 g miniluumutomaatteja
1 ruukku Vihreä Keiju persiljaa
1/2 ruukku Vihreä Keiju oreganoa
mustapippuria ja suolaa myllystä
balsamiviinietikkaa ja oliiviöljyä

Valmistusohjeet

15 min
  1. Paloittele kuoritut, kypsät perunat sopiviksi suupaloiksi.
  2. Laita ne salaattikulhoon ja sekoita joukkoon savupororouhe, jääsalaatti, viinisuolaheinä ja paloiteltua maustekurkkua, omena ja hienonnettua punasipulia.
  3. Lisää herneet ja puolitetut miniluumutomaatit. Hienonna persilja ja oregano.
  4. Lisää ne muiden ainesten joukkoon.
  5. Rouhi joukkoon mustapippuria ja suolaa myllystä. Valuta oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa salaatin päälle.
Jos tykkäsit klikkaa sydäntä

Katso myös nämä reseptit

Sieni-perunasalaatti

45 min

Pikkelöity sienisalaatti

1 + pikkelöinti 12 h

Herkkusalaatti

30 min