Sokerisuolattua lohta ja ruohosipulisalaattia

Sokerisuolattu lohi on helppo valmistaa. Liemeen voi lisätä tuoreita yrttejä tai kuivamausteita tuomaan lisämakua. Jos haluat, voit myös paahtaa kalan pinnan nopeasti pannulla tai kaasulampulla.

20 min, maustumisaika: 1 vrk
4

Ainekset

4 annosta
400 g merilohen fileetä
2,5 dl vettä
0,5 dl suolaa
1 dl sokeria
5 mustapippuria
Salaatti
1 Vihreä Keiju makea friseesalaatti
1 ruukku Vihreä Keiju ruohosipulia
1 vihreä omena suikaleina
2 rkl kurpitsansiemeniä
2 rkl paahdettua sipulia
1 tl seesaminsiemeniä
Salaatinkastike
½ tl suolaa
1 tl sokeria
1 tl seesamiöljyä
½ limen mehu
1 dl oliiviöljyä

Valmistusohjeet

20 min, maustumisaika: 1 vrk
  1. Kiehauta vesi, sokeri ja suola. Lisää lopuksi joukkoon mustapippuri ja jäähdytä liemi.
  2. Upota lohi jäähtyneeseen liemeen ja anna maustua 1-2 päivää.
  3. Sekoita salaatinkastikkeen aineet yhteen.
  4. Sekoita salaatin ainekset yhteen ja mausta salaatinkastikkeella.
  5. Leikkaa lohi noin 1 cm paloiksi ja tarjoile raikkaan salaatin kanssa.
Jos tykkäsit klikkaa sydäntä