Yrttinen salaatti

Tämä yrttinen salaatti on tehty yhteistyössä Venner-ruokalaatikon kanssa. Salaatissa maistuvat varhaisperunat, kvinoa ja muut kasvikset.

Venner-reseptit ovat kasvisruokaa, jotta ne sopivat kaikille, ja etenkin opettavat uutta; suurin osa meistä osaa jo kokata liharuokia, mutta jotkut kasvisruoat voivat tarjota jotain ihan uusia kokemuksia!

30 min
4

Ainekset

4 annosta
500 g varhaisperunoita
2 dl kvinoaa
1 kpl kesäkurpitsaa
1/2 kukkakaali
200 g viinirypäleitä
1 ruukku Vihreä Keiju lehtipersiljaa
1 ruukku Vihreä Keiju tilliä, oreganoa, ruohosipulia tai basilikaa
1 kpl sitruuna
2 rkl oliiviöljyä
1 pkt fetaa
1 prk/165g oliiveja
100 g siemeniä
suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

30 min
    1. Pese ja keitä perunat suolatussa vedessä.
    2. Huuhtele kvinoa runsaalla kylmällä vedellä. Keitä sitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja nosta levyltä sivuun tekeytymään.
    3. Vuole kuorimaveitsellä kesäkurpitsasta suikaleta ja kuutioi pehmeämpi sisus. Raasta raastinraudalla kukkakaali pieneksi muruksi. Pese ja puolita viinirypäleet. Silppua yrtit pieneksi ja jätä muutama oksa salaattia koristamaan.
    4. Sekoita kastiketta varten puolikkaan sitruunan mehu, oliiviöljy sekä suolaa ja pippuria.
    5. Perunoiden kypsyttä anna niiden jäähtyä rauhassa ja pilko ne sitten suupalan kokoisiksi paloiksi.
    6. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään kulhossa. Murusta mukaan feta ja lisää oliivit. Valuta salaatinkastike mukaan, mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita. Koristele salaatti kesäkurpitsakiehkuroilla, sitruunalohkoilla ja yrtinoksilla!

Yhteistyössä Venner – koska ravitseva ruoka kuuluu kaikille. Syö hyvin ja auta apua tarvitsevia ravitsevan ruoan avulla.

Jos tykkäsit klikkaa sydäntä