Haku
Hakutulokset hakusanalla ""
Honkatarhat ja Kirkkokallion ekoteollisuuspuisto: Kiertotalouden sydän
Honkatarhat Oy on yksi ekoteollisuuspuiston avaintoimijoista, ja sen kasvihuoneet toimivat täydellisenä esimerkkinä alueen kiertotalousfilosofiasta. Honkatarhojen kasvihuoneissa viljellään ympärivuotisesti tuoreita salaatteja, ja niiden toiminta perustuu ekologisiin ja energiatehokkaisiin ratkaisuihin. Honkatarhat on sertifioitu IP Sigill Kasvikset ja Ilmasto -sertifikaatilla. Kestävä energia ja resurssien kierrätys Honkatarhojen juuret ulottuvat vuoteen 1985, jolloin Timo Rapila perusti ensimmäisen kasvihuoneensa Honkajoelle. Alusta asti toimintaa on ohjannut innovatiivinen ajattelu ja resurssitehokkuus. Yrityksen kasvun myötä Honkatarhoista on tullut merkittävä toimija suomalaisessa kasvihuoneviljelyssä, ja sen historia nivoutuu vahvasti yhteen Kirkkokallion ekoteollisuuspuiston kehityksen kanssa. Kirkkokallion ekoteollisuuspuiston ytimessä on energiatehokkuus. Honkatarhat hyödyntävät kasvihuoneidensa lämmityksessä naapuriyritys Honkajoki Oy:n tuottamaa lauhdelämpöä, mikä vähentää fossiilisten polttoaineiden tarvetta ja pienentää hiilijalanjälkeä merkittävästi. Lisäksi kasvihuoneilla käytettävä sähkö tuotetaan täysin uusiutuvalla energialla, tuulivoimalla. Tämä tukee yrityksen tavoitteita ympäristöystävällisyydessä. Veden käyttö on toinen keskeinen osa kiertotalousajattelua. Honkatarhat käyttävät suljettua vesikiertoa, joka minimoi vedenkulutuksen ja estää ravinteiden pääsyn ympäristöön. Tämä teknologia mahdollistaa viljelyn ympärivuotisesti ilman turhia hävikkejä. Yhteistyön voima Ekoteollisuuspuiston toiminta perustuu yritysten väliseen yhteistyöhön. Alueella sijaitsevat toimijat jakavat resursseja, kuten energiaa ja materiaaleja, mikä luo kustannussäästöjä ja parantaa ekologista tehokkuutta. Esimerkiksi Honkatarhojen kasvihuonetoiminta ja Honkajoki Oy:n biojalostusprosessi muodostavat synergian, jossa toisen yrityksen sivutuote toimii toisen yrityksen resurssina. Tulevaisuuden visio Kirkkokallion ekoteollisuuspuisto ja Honkatarhat edustavat tulevaisuuden kestävää liiketoimintaa, jossa […]
Avaa sivu
Yrtit flunssakauden apuna
Flunssakauden iskiessä ei kannata unohtaa luonnon tehoa. Minttu, basilika, oregano ja persilja ovat täydellisiä apureita pitämään olon raikkaana ja vastustuskyvyn vahvana. Kokeile yhdistää nämä yrtit päivittäisiin ruokiin – pastoihin, keittoihin ja teekuppiin. Vihreän supervoiman vaikutus on taattu!💚 Minttu Tee on klassinen valinta flunssan lievitykseen. Keitä kuppi kuumaa vettä ja lisää tuoreita mintunlehtiä hautumaan. Mintun lisäksi hunaja voi rauhoittaa kurkkua, ja sitruunan C-vitamiini tukee immuunijärjestelmää. Tämä juoma voi myös avata tukkoista nenää ja helpottaa hengitystä. Inkivääri tunnetaan tulehdusta vähentävistä ominaisuuksistaan, ja yhdistettynä minttuun se muodostaa tehokkaan juoman flunssan oireiden lievittämiseen. Keitä inkiväärin paloja vedessä muutaman minuutin ajan, lisää tuoreita mintunlehtiä ja hauduta hetki. Tämä juoma voi rauhoittaa ärtynyttä kurkkua ja helpottaa tukkoisuutta. Oregano Sisältää voimakkaita antioksidantteja, kuten karvakrolia ja tymolia, jotka auttavat taistelemaan bakteereita ja viruksia vastaan. Sopii täydellisesti pastoihin ja pataruokiin, ja tuo samalla vastustuskyvylle lisää vahvuutta. Persilja Erittäin korkea C-vitamiinipitoisuus ja antioksidantit tukevat immuunijärjestelmää ja auttavat elimistöä palautumaan nopeammin. Lisää persiljaa smoothien joukkoon, ripottele keittojen tai salaattien päälle ja anna vihreän tehon tehdä taikansa. Basilika Immuunipuolustuksen buustaaja! Lisää keittoon, smoothieen tai hauduta lämpimäksi teeksi. Hauduta 2 basilikanlehteä ja 3 mintunlehteä kuumaan veteen, lisää hunajaa ja nauti!
Avaa sivu
Makua yrteistä
Hienostunutta makua miedoista yrteistä Miedot yrtit ovat lempeitä eivätkä hallitse ruokalajien makuja, vaan täydentävät niitä hienovaraisesti. Niiden maku säilyy parhaiten, kun niitä käsitellään hellävaroen ja lisätään ruokaan vasta valmistuksen viime hetkillä. Miedot yrtit sopivat monipuolisesti erilaisiin ruokiin, mutta erityisen hyvin ne sopivat keittoihin, salaatteihin ja leivonnaisiin tuoden niihin raikkautta ja keveyttä. Basilika, korianteri ja minttu ovat loistavia esimerkkejä lempeistä yrteistä. Basilika: Raikas ja hieman makea maku tekevät siitä täydellisen pastakastikkeisiin, salaatteihin ja pizzoihin. Basilika on myös yksi klassisen peston ainesosista. Korianteri: Tarjoaa ruokiin raikkaan sitruksisen maun ja sopii erityisesti aasialaiseen ja meksikolaiseen ruokaan. Se täydentää curryt, salsat ja keitot. Minttu: Raikastaa ruokia ja sopii erityisen hyvin jälkiruokiin, kuten hedelmäsalaatteihin tai suklaan kanssa nautittavaksi. Minttu on myös suosittu juomien ja cocktailien maustajana. Intensiivistä voimaa vahvoista yrteistä Vahvat yrtit tuovat ruokaan syvyyttä ja moniulotteisuutta. Ne kestävät paremmin kuumentamista ja hauduttamista, joten yrtit voidaan lisätä ruokaan jo valmistuksen alkuvaiheessa. Nämä yrtit sopivat erityisen hyvin voimakkaampien makujen ruokiin kuten liharuokiin, pataruokiin ja mausteisiin kastikkeisiin. Oregano, rosmariini ja lehtipersilja ovat erinomaisia esimerkkejä vahvoista yrteistä. Oregano: Voimakas maku sopii erityisen hyvin italialaiseen ruokaan, kuten pizzoihin ja pastakastikkeisiin. Oregano on olennainen osa myös kreikkalaista ja välimerellistä keittiötä. Rosmariini: Havumainen maku täydentää liha- ja perunaruokia. Rosmariinia käytetään […]
Avaa sivu
Ympäristömerkkintä -Sigill
Tuotantolaitoksemme Honkatarhoilla, Kyröntarhoilla ja Keiju-tarhoilla on auditoitu Sigill ympäristö- ja Työehdot sertifikaateilla. Lisäksi Honkatarhoille on myönnetty Sigill Ilmastosertifikaatti. Vähentyneet ilmastovaikutukset, lisääntynyt biologinen monimuotoisuus, kestävä veden käyttö ja eläinten hyvinvointi ovat esimerkkejä asioista, joilla Sigill-laatujärjestelmä ohjaa maa- ja puutarhatalouden kehitystä. 💚 Sigill edustaa eturintaman viljelijöitä, jotka panostavat aidosti kestävään kehitykseen 💚 Sigill-merkityt tuotteet ovat maailman mittakaavassakin kestävimpiä valintoja ympäristönäkökulmasta 💚 Vihreä Keiju tekee konkreettisia tekoja ympäristö- ja ilmastoasioiden puolesta Sigill Ilmasto -merkin ensimmäinen käyttäjä Suomessa on Honkatarhat ja merkin löydät Vihreä Keijun jääsalaatin, makea friseesalaatin ja romainesalaatin pakkauksista. Sigill Ilmasto -merkki osoittaa, että ympäristövastuullisessa tuotannossa on tehty kaikki tuotannon ilmastovaikutusten vähentämiseksi. Myös elintarviketurvallisuus ja ympäristövastuullisuus täyttyvät. Sigill ympäristömerkin edellyttämät vaatimukset tukevat Vihreä Keijun viljelyn vastuullisuustavoitteita. Niissä korostuvat ympäristövastuu; energian, materiaalien ja luonnonvarojen säästävä ja tehokas käyttö sekä jätteiden määrän vähentäminen ja kierrätys. Tuotanto on pitkälle automatisoitu, jonka ansiosta hygieniataso saadaan pidettyä erittäin hyvänä. Honkatarhat sijaitsee Kirkkokallion ekoteollisuuspuistossa ja alueen kiertotalous edelläkävijä koko maailman mittakaavassa. Olemme oman alamme edelläkävijä ilmastoasioissa ja haluamme näin näyttää esimerkkiä myös muille.
Avaa sivu
Tiedote yrityskaupasta
Keiju-tarhat Oy on osa Honka Holding Oy -konsernia, johon kuuluvat salaatteja tuottavat Honkatarhat Oy ja Kyröntarhat Oy (Marttilan toimipiste) sekä herkkusieniä tuottava Mykora Oy. Keiju-tarhat Oy jatkaa toimintaa ilman tuotanto-ja henkilöstömuutoksia kahdessa eri toimipisteessä. Yrityskaupan tuloksena Keiju-tarhat pystyy tarjoamaan asiakkaille laajempaa tuotevalikoimaa kasvihuonevihanneksissa. Tavoitteena on viedä tuotantomenetelmiä entistä enemmän vastuullisempaan suuntaan hyödyntäen teknologiaa ja vankkaa kokemusta alalta. Ikaalisten Luomu on tuottanut yli 20 vuoden ajan ympärivuotisesti puhtaan luomuvaihtoehdon kuluttajille. Ikaalisissa sijaitsevien kasvihuoneiden pinta-ala on yli 2 hehtaaria ja kasveina ovat tomaatit, kurkut, salaatit sekä yrtit. Ikaalisten Luomu on tehnyt merkittäviä satsauksia mahdollisimman ekologiseen viljelytapaan. Tästä uusimpana esimerkkinä paikallisen energiayhtiön kanssa tehty sopimus savukaasujen puhdistuksesta. Kyröntarhojen Pöytyän toimipiste on tuottanut kasvihuonevihanneksia jo 30 vuoden ajan. Kasvihuoneiden pinta-ala on n. 2 hehtaaria ja ympärivuotisessa viljelyssä ovat ruukkuyrtit. Kasvihuoneita on peruskorjattu viimeisien vuosien aikana esim. led-valotusta on lisätty huomattavasti ja katteiden korjauksia tehty energiavuotojen minimoimiseksi. Yrityskauppa yhdistää kaksi vahvaa kasvihuonealan yritystä, joilla on vuosikymmenten kokemus kasvien viljelystä kasvihuoneissa. ”Olemme ylpeitä osaamisestamme ja haluamme näyttää, miten kasvihuoneissa voi tuottaa vastuullisesti vihanneksia ympäri vuoden.” toimitusjohtaja Ari Kulmanen Lisätietoja tuotteisiin ja palveluihin liittyen antaa toimitusjohtaja Ari Kulmanen Yhteistyöterveisin, Keiju-tarhat Oy toimitusjohtaja Ari Kulmanen ari.kulmanen@ikaalistenluomu.fi 050-5273652
Avaa sivu