Ympäristömerkki -Sigill

Sigill ympäristömerkki kertoo Vihreäkeijun arvoista ja tuo konkreettisia tekoja esille vastuullisesta tuotantotavastamme. Toimintamme on auditoitu Sigill ympäristö- ja Sigill Ilmastosertifikaatilla. Vähentyneet ilmastovaikutukset, lisääntynyt biologinen monimuotoisuus, kestävä veden käyttö ja eläinten hyvinvointi ovat esimerkkejä asioista, joilla Sigill-laatujärjestelmä ohjaa maa- ja puutarhatalouden kehitystä. Sigill edustaa eturintaman viljelijöitä, jotka panostavat aidosti kestävään kehitykseen.

💚 Sigill edustaa eturintaman viljelijöitä, jotka panostavat aidosti kestävään kehitykseen

💚 Sigill-merkityt tuotteet ovat maailman mittakaavassakin kestävimpiä valintoja ympäristönäkökulmasta

💚 Vihreäkeiju tekee konkreettisia tekoja ympäristö- ja ilmastoasioiden puolesta

Sigill ilmaasto logoSigill Ilmasto -merkin ensimmäinen käyttäjä Suomessa on Honkatarhat ja merkin löydät nyt Vihreäkeijun jääsalaattipakkauksesta. Muita Honkatarhojen tuotteita ovat makea frisee, ruukku- ja tammenlehtisalaatti sekä ruukkuyrtit. Sigill Ilmasto -merkki osoittaa, että ympäristövastuullisessa tuotannossa on tehty kaikki tuotannon ilmastovaikutusten vähentämiseksi. Myös elintarviketurvallisuus ja ympäristövastuullisuus täyttyvät.

Kuvassa tuotantopäällikkö Tuomo Rautiainen ja laatuvastaava Pia Oksa         

Sigill ympäristömerkin edellyttämät vaatimukset tukevat Vihreäkeijun viljelyn vastuullisuustavoitteita. Niissä korostuvat ympäristövastuu; energian, materiaalien ja luonnonvarojen säästävä ja tehokas käyttö sekä jätteiden määrän vähentäminen ja kierrätys. Tänä keväänä Vihreäkeijulla ollaan keskittytty viljelytekniikan ja ympäristöasioiden kehittämiseen. Tuotanto on pitkälle automatisoitu, jonka ansiosta hygieniataso saadaan pidettyä erittäin hyvänä.

Honkatarhat sijaitsee Kirkkokallion energiapuistossa ja alueen kiertotalous edelläkävijä koko maailman mittakaavassa. Olemme oman alamme edelläkävijä ilmastoasioissa ja haluamme näin näyttää esimerkkiä myös muille. Suurin osa jääsalaatistamme kasvatetaan jo ilman muoviruukkua, ja testaamme parhaillaan Woodlyn puumuovi-pakkauksia, joiden avulla fossiilisten raaka-aineiden käyttö vähenee entisestään.

💚 Leikatun jääsalaatin viljelyssä muoviruukun käyttö vähenee entisestään tulevaisuudessa

💚 Ruukkuyrteillä ja –salaateilla käytämme Suomessa valmistettuja ruukkuja, joiden raaka-aineena käytetään kierrätysmuovia. Ruukkujen hiilijalanjälki on 50 % pienempi kuin uudesta raaka-aineesta valmistetun.

💚 Sähköenergiana käytämme vihreää sähköä, joka on tuotettu vesivoimalla

💚 Pakkausmateriaaleihin haemme jatkuvasti ratkaisuja perinteisen muovin sijaan. Uusin käytössä oleva ratkaisu on suomalainen puumuovi Woodly.

Suomen suurimpana salaatin tuottajana tunnemme vastuuta ja haluamme olla alan pioneereja myös vastuullisuusasioissa –Toimitusjohtaja Tomi Levonen