Tiedote yrityskaupasta

Vihreäkeiju yrtit

Keiju-tarhat Oy on ostanut Ikaalisten Luomun ja Kyröntarhojen Pöytyän toimipisteen liiketoiminnan 1.2.2024.

Keiju-tarhat Oy on osa Honka Holding Oy -konsernia, johon kuuluvat salaatteja tuottavat Honkatarhat Oy ja Kyröntarhat Oy (Marttilan toimipiste) sekä herkkusieniä tuottava Mykora Oy.

Keiju-tarhat Oy jatkaa toimintaa ilman tuotanto-ja henkilöstömuutoksia kahdessa eri toimipisteessä. Yrityskaupan tuloksena Keiju-tarhat pystyy tarjoamaan asiakkaille laajempaa tuotevalikoimaa kasvihuonevihanneksissa. Tavoitteena on viedä tuotantomenetelmiä entistä enemmän vastuullisempaan suuntaan hyödyntäen teknologiaa ja vankkaa kokemusta alalta.

Ikaalisten Luomu on tuottanut yli 20 vuoden ajan ympärivuotisesti puhtaan luomuvaihtoehdon kuluttajille. Ikaalisissa sijaitsevien kasvihuoneiden pinta-ala on yli 2 hehtaaria ja kasveina ovat tomaatit, kurkut, salaatit sekä yrtit. Ikaalisten Luomu on tehnyt merkittäviä satsauksia mahdollisimman ekologiseen viljelytapaan. Tästä uusimpana esimerkkinä paikallisen energiayhtiön kanssa tehty sopimus savukaasujen puhdistuksesta.

Kyröntarhojen Pöytyän toimipiste on tuottanut kasvihuonevihanneksia jo 30 vuoden ajan. Kasvihuoneiden pinta-ala on n. 2 hehtaaria ja ympärivuotisessa viljelyssä ovat ruukkuyrtit. Kasvihuoneita on peruskorjattu viimeisien vuosien aikana esim. led-valotusta on lisätty huomattavasti ja katteiden korjauksia tehty energiavuotojen minimoimiseksi.

Yrityskauppa yhdistää kaksi vahvaa kasvihuonealan yritystä, joilla on vuosikymmenten kokemus kasvien viljelystä kasvihuoneissa. ”Olemme ylpeitä osaamisestamme ja haluamme näyttää, miten kasvihuoneissa voi tuottaa vastuullisesti vihanneksia ympäri vuoden.” toimitusjohtaja Ari Kulmanen

 

Lisätietoja tuotteisiin ja palveluihin liittyen antaa toimitusjohtaja Ari Kulmanen

 

Yhteistyöterveisin,

Keiju-tarhat Oy

toimitusjohtaja

Ari Kulmanen

ari.kulmanen@ikaalistenluomu.fi

050-5273652