Kasvisruoka on in

Kasvisruoka on terveellistä, maukasta ja usein myös ihanan värikästä. Käyttämällä kauden satokasviksia myös kukkaro kiittää!

Maku syntyy kasviksista

Kaikki liharuoat voi tehdä kasvisversioina korvaamalla lihan kasvisperäisellä proteiinilla, kuten herkkusienillä, tofulla tai soijarouheella. Tai sitten voi keskittyä raaka-aineiden hienouksiin ja tehdä vaikkapa hurmaavan herkullista kikhernekeittoa!

Ihana kikhernekeitto

Tämä ihana keitto on pehmeä ja maukas, ja sisältää ravitsevia kikherneitä sekä kukkakaalia, jotka tuovat keittoon makua sekä ruokaisuutta!

Ainekset

4 annosta
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
3/4 kukkakaalia
1 kasvisliemikuutio
5 dl vettä
400 g tomaattimurskaa
400 g kikherneitä
1 dl kookosmaitoa
auringonkukan siemeniä
1/4 ruukkua Vihreä Keiju persiljaa

Valmistusohjeet

1 h
  1. HIENONNA sipuli ja valkosipulit, pese kukkakaali ja paloittele se (käytä myös varsi ja lehdet – huomaa kuitenkin, että lehtien maku voi olla voimakas joten jos niitä on paljon, voit esimerkiksi hienontaa osan ja tarjoilla keiton päällä!). Kasvikset voi jättää karkeiksi paloiksi, jos aiot soseuttaa keiton.
  2. LISÄÄ kattilaan noin ruokalusikallinen öljyä ja kuullota valkosipuleita ja sipuleita hetki miedolla lämmöllä.
  3. LISÄÄ mukaan vesi, kasvisliemikuutio, tomaattimurska sekä kukkakaali.
  4. Kaada kikherneet lävikköön ja huuhtele vedellä, lisää ne kattilaan. Anna kiehua noin 20 minuutin ajan.
  5. SOSEUTA keitto sauvasekoittimella tai muussaa hieman esimerkiksi perunasurvimella tai haarukalla. (Sauvasekoittimella keitosta tulee tasaisempaa, mutta ei haittaa, jos siihen jää sattumia). Voit myös syödä keiton soseuttamatta!
  6. AVAA kookosmaitopurkki ja sekoita maito tasaiseksi. Kaada keittoon, ja sekoita hyvin.
  7. LUSIKOI keitto kulhoihin ja hienonna päälle persiljaa. Tarjoile siementen kanssa ja nauti!

Kasvisruokareseptit

Ota talteen monipuoliset ideat herkulliseen kasvisruokaan

Kasvisruoka on värikäs, ravitseva ja vastuullinen valinta, joka tuo pöytään runsaasti makua ja hyvää oloa. Vihreän Keijun kasvisruokareseptit esittelevät, miten helposti tuoreet salaatit ja yrtit muuttuvat maukkaiksi kokonaisuuksiksi – kasvisruoaksi, joka hurmaa makuhermot.

Esimerkiksi samettiset kasvissosekeitot, mausteiset kasviswokit ja uunissa paahdetut juurekset saavat uuden, raikkaan ulottuvuuden, kun ne viimeistellään tuoreilla yrteillä: Vihreän Keijun tillillä, basilikalla, rosmariinilla, persiljalla, oreganolla tai korianterilla. Selaa reseptejä ja anna kasviskokkailun monipuolisuuden yllättää!

Kasvisruoka – terveellinen ja ympäristöystävällinen valinta

Kasvisruoka on loistava tapa nauttia monipuolisista ja raikkaista mauista samalla kun tuet omaa hyvinvointiasi ja ympäristöä. Kasvikset ovat täynnä tärkeitä vitamiineja, kivennäisaineita ja kuituja. Valitsemalla kasvisruoan teet kestävän ja vastuullisen päätöksen, joka näkyy myös ruokapöydässäsi. Vihreän Keijun kasvisruokareseptit auttavat sinua valmistamaan ravitsevia ja maukkaita aterioita, jotka sopivat koko perheelle – esimerkiksi nopeita Vihreän Keijun salaatteja tai täyttäviä kasvispatoja, joissa yrttien aromit syvenevät hitaasti hautuen.

Kasvisruoan suosio kasvaa jatkuvasti

Kasvisruoan kasvava suosio ei ole sattumaa, vaan se heijastaa yhä laajempaa kiinnostusta terveelliseen elämäntapaan ja kestävämpiin ruokavalintoihin. Yhä useammat etsivät monipuolisia ja herkullisia kasvispohjaisia vaihtoehtoja, ja Vihreä Keiju on tähän täydellinen vastaus. Tarjoamme laajan valikoiman tuoreita yrttejä, raikkaita salaatteja ja inspiroivia kasvisruokareseptejä, jotka tekevät kasvisruoan valmistuksesta helppoa ja nautinnollista.

Luovat ja helpot kasvisruokareseptit kiireiseen arkeen

Arjen kiireessä kaivataan usein nopeita ja vaivattomia ruokaratkaisuja. Vihreän Keijun kasvisruokareseptit on suunniteltu juuri tähän tarpeeseen – monet niistä valmistuvat hetkessä tinkimättä herkullisesta mausta. Kokeile esimerkiksi ihanaa kikhernekeittoa, jossa tuore persilja tuo raikkautta. Tai ehkäpä yrttinen uunifeta on seuraava hittiresepti sinun keittiössäsi. Tätä suosikkireseptiä maustavat timjami ja basilika.

Resepteissä hyödynnetään Vihreän Keijun tuoreita yrttejä monipuolisesti – näin saat nopeasti pöytään ravitsevan ja maukkaan kasvisaterian, josta koko perhe nauttii.

Kasvisruokareseptit tarjoavat loputtomasti makuyhdistelmiä

Kasvisruoka ei ole koskaan tylsää, kun uskalletaan kokeilla rohkeasti erilaisia kasviksia, palkokasveja, sieniä, viljatuotteita ja mausteita. Vihreän Keijun resepteissä voit yhdistellä värikkäitä vihanneksia, proteiinipitoisia linssejä ja papuja, täysjyväviljoja ja erilaisia juustoja luodaksesi juuri sinun makusi mukaisen kokonaisuuden.

Vihreän Keijun kasvisruokareseptien avulla voit loihtia monipuolisia annoksia jokaiseen makuun ja tilanteeseen. Valitsemalla tuoreita, sesongin kasviksia ja kypsentämällä ne niin, että ne säilyttävät koostumuksensa ja ravintoarvonsa, saat parhaan lopputuloksen. Kokeile rohkeasti Vihreän Keijun eri yrttejä, kuten minttua, tilliä tai korianteria. Anna mielikuvituksen lentää ja löydä uusia suosikkeja Vihreän Keijun reseptimaailmasta!

Jos tykkäsit klikkaa sydäntä