Kasvisruoka on in

Kasvisruoka on terveellistä, maukasta ja usein myös ihanan värikästä. Käyttämällä kauden satokasviksia myös kukkaro kiittää!

Maku syntyy kasviksista

Kaikki liharuoat voi tehdä kasvisversioina korvaamalla lihan kasvisperäisellä proteiinilla, kuten herkkusienillä, tofulla tai soijarouheella. Tai sitten voi keskittyä raaka-aineiden hienouksiin ja tehdä vaikkapa hurmaavan herkullista kikhernekeittoa!

Ihana kikhernekeitto

Tämä ihana keitto on pehmeä ja maukas, ja sisältää ravitsevia kikherneitä sekä kukkakaalia, jotka tuovat keittoon makua sekä ruokaisuutta!

Ainekset

4 annosta
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
3/4 kukkakaalia
1 kasvisliemikuutio
5 dl vettä
400 g tomaattimurskaa
400 g kikherneitä
1 dl kookosmaitoa
auringonkukan siemeniä
1/4 ruukkua Vihreä Keiju persiljaa

Valmistusohjeet

1 h
  1. HIENONNA sipuli ja valkosipulit, pese kukkakaali ja paloittele se (käytä myös varsi ja lehdet – huomaa kuitenkin, että lehtien maku voi olla voimakas joten jos niitä on paljon, voit esimerkiksi hienontaa osan ja tarjoilla keiton päällä!). Kasvikset voi jättää karkeiksi paloiksi, jos aiot soseuttaa keiton.
  2. LISÄÄ kattilaan noin ruokalusikallinen öljyä ja kuullota valkosipuleita ja sipuleita hetki miedolla lämmöllä.
  3. LISÄÄ mukaan vesi, kasvisliemikuutio, tomaattimurska sekä kukkakaali.
  4. Kaada kikherneet lävikköön ja huuhtele vedellä, lisää ne kattilaan. Anna kiehua noin 20 minuutin ajan.
  5. SOSEUTA keitto sauvasekoittimella tai muussaa hieman esimerkiksi perunasurvimella tai haarukalla. (Sauvasekoittimella keitosta tulee tasaisempaa, mutta ei haittaa, jos siihen jää sattumia). Voit myös syödä keiton soseuttamatta!
  6. AVAA kookosmaitopurkki ja sekoita maito tasaiseksi. Kaada keittoon, ja sekoita hyvin.
  7. LUSIKOI keitto kulhoihin ja hienonna päälle persiljaa. Tarjoile siementen kanssa ja nauti!