Pasta hurmaa kenet tahansa

Maistuisiko carbonara tai kenties lasagne? Pasta hurmaa monipuolisuudellaan ja on osoitus myös siitä, että yksinkertainen voi olla niin kovin kaunista ja herkullista!

Yksinkertaista, mutta niin hyvää!

Pasta on yksinkertaisimmillaan arkista pikaruokaa ja toisaalta pitkään haudutettuna upeaa pyhäruokaa. Klassiset pasta-annokset ovat hyvin vähäeleisiä, mutta sitäkin maistuvampia.

Yrteillä tuot pastan uudelle tasolle

Minkälainen on sinun suosikkipastasi? Jotain klassista tai tuunattua, vai kenties jotakin täysin uutta ja ihmeellistä suoraan sinun keittiöstäsi? Heitä joukkoon yrttejä korostamaan makuja; esimerkiksi lehtipersilja sopii pastaan kuin pastaan!

Pestopasta

Helppo ja herkullinen pestopasta valmistuu tuoreista yrteistä. Jos haluat ruoasta ruokaisamman, voit lisätä joukkoon kypsää kanaa. Kokeile pestoon eri makuisia yrttejä. Pastana voit käyttää tuorepastaa tai erilaisia kuivattuja pastoja.

Ainekset

2 annosta
2 ruukkua Vihreä Keiju basilika
1 dl cashewpähkinöitä tai pinjansiemeniä
1 valkosipulinkynsi
1 1/2 dl oliiviöljyä
1 dl raastettua parmesaanijuustoa
ripaus suolaa
Lisäksi:
1 1/2 l vettä
150 g pastaa
1 tl suolaa
Pinnalle:
raastettua parmesaania
Vihreä Keiju basilika

Valmistusohjeet

30 min
  1. Laita Vihreä Keiju basilika tehosekoittimeen.
  2. Lisää cashewpähkinät tai pinjansiemenet ja kuorittu ja hienonnettu valkosipulinkynsi, oliiviöljy ja raastettu parmesaanijuusto.
  3. Pyöräytä tasaiseksi tahnaksi.
  4. Tarkista maku.
  5. Lisää tarvittaessa suolaa.
  6. Kiehauta vesi ja lisää joukkoon suola.
  7. Lisää pasta ja anna kiehua pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta.
  8. Sekoita pesto pastan joukkoon ja ripottele pinnalle parmesaania ja tuoretta basilikaa.