Välimeren pastasalaatti

Ruokaisat pastasalaatit maistuvat milloin tahansa. Ne sopivat myös erilaisiin juhlapöytiin. Tämä salaatti on yksinkertainen ja valmistuu vain muutamista aineksista. Maistuva basilikaöljy maustaa salaatin herkulliseksi.

30 min
4

Ainekset

4 annosta
1 1/2 l vettä
250 g fusillipastaa
1/2 tl suolaa
1 dl vihreitä tai mustia oliiveja
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina
150 g kirsikka- tai luumutomaatteja
150 g feta- tai salaattijuustoa
Kastike:
1 ruukku Vihreä Keiju basilikaa
1 dl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1/2 sitruunanmehu
mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet

30 min
  1. Kiehauta vesi ja lisää fusillipasta ja suola. Anna kiehua noin 8 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.
  2. Laita jäähtynyt pasta kulhoon ja sekoita joukkoon valutetut oliivit, valutetut aurinkokuivatut tomaatit, kokonaiset tai puolitetut kirsikka- tai miniluumutomaatit ja murennettu tai paloiteltu feta- tai salaattijuusto.
  3. Valmista kastike: Laita kulhoon Vihreä Keiju basilika, oliiviöljy, kuoritut valkosipulinkynnet, sitruunanmehu ja mustapippuria myllystä. Hienonna sauvasekoittimella tasaiseksi.
  4. Kaada kastike muiden ainesten joukkoon ja tarkista maku.
Jos tykkäsit klikkaa sydäntä