Uuniruoka syntyy kuin huomaamatta

Useimmat uuniruoat syntyvät usein huomaamatta, koska sinä esivalmistelet ainekset ja uuni hoitaa loput. Uunissa valmistat vaivatonta ruokaa, jota usein myös riittää useammaksikin päiväksi.

Rempseää ruonlaittoa

Uuniruokien valmistuksessa ei tarvitse noudattaa yhtä tarkasti reseptejä kuin esimerkiksi monimutkaisempien kastikkeiden kanssa. Voit lisätä tai poistaa aineksia oman mieltymyksesi mukaan. Kun valmista, niin muista maustaa tuoreilla yrteillä!

Uunilohi tomaateilla ja yrteillä

Välimerellinen uunilohi syntyy rosmariinin ja sitruunan aromikkuudesta. Täydellisen lohen saat käyttämällä paistomittaria. 45-asteinen lohi on vielä mehukas, eikä ole päästänyt valkuaisia ulos.

Ainekset

6 annosta
100 g voita
1 sitruunan raastettu kuori
2 valkosipulinkynttä
n. 1 kg lohifilee
4 rkl Vihreäkeiju rosmariinin lehtiä
250 g kirsikkatomaatteja
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria

Valmistusohjeet

40 min
  1. Sulata voi kattilassa ja raasta joukkoon sitruunankuori sekä valkosipulinkynnet.
  2. Aseta lohifilee uunivuokaan ja kaada päälle sitruuna-valkosipulivoi, rosmariinin lehdet ja kirsikkatomaatit.
  3. Mausta uunilohi suolalla ja pippurilla.
  4. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin 25 minuuttia.

Kaikki uuniruoka-reseptit