Uuniruoka syntyy kuin huomaamatta

Useimmat uuniruoat syntyvät usein huomaamatta, koska sinä esivalmistelet ainekset ja uuni hoitaa loput. Uunissa valmistat vaivatonta ruokaa, jota usein myös riittää useammaksikin päiväksi.

Rempseää ruonlaittoa

Uuniruokien valmistuksessa ei tarvitse noudattaa yhtä tarkasti reseptejä kuin esimerkiksi monimutkaisempien kastikkeiden kanssa. Voit lisätä tai poistaa aineksia oman mieltymyksesi mukaan. Kun valmista, niin muista maustaa tuoreilla yrteillä!

Janssoninkiusaus

Janssoninkiusaus on ihastuttava klassikkoruoka, johon tarvitset vain muutaman raaka-aineen. Se sopii niin arkeen kuin juhlaan. Viimeistele ruoka kotimaisella Vihreä Keiju tillillä.

Ainekset

4 annosta
1/2 dl rypsiöljyä
1 kg perunasipulisekoitusta (pakastealtaasta)
2 rasiaa anjovisfileitä
4 dl kuohukermaa
1/2 ruukkua Vihreäkeiju tilliä

Valmistusohjeet

1 h
  1. Kuumenna rypsiöljy reilun kokoisessa kattilassa.
  2. Lisää perunasipulisekoitus ja kääntele kunnes ainekset lämpenevät.
  3. Lisää valutetut anjovisfileet ja kerma joukkoon.
  4. Hienonna tilli ja jätä osa koristeluun.
  5. Laita osa tillistä ruoan joukkoon ja kuumenna ainekset kattilassa.
  6. Kaada ruoka reunalliseen uunivuokaan ja kypsennä 200 asteessa noin 30-40 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä ja pinta on kauniin värinen.