Wokki onnistuu aina

Wokki on monipuolinen yhdistelmä raikkautta, rapeutta ja ruokaisuutta. Lisäksi se on erinomainen tapa välttää ruokahävikkiä!

Wokki 1-2-3: Paloittele, paista ja mausta

Wokkiin käy melkein mikä tahansa raaka-aine. Pilko pieniksi tai rouheiksi paloiksi, pyörittele kuumalla pannulla ja heitä maustekastike lopuksi pannulle. Keitä nuudeli tai riisi erikseen, lisää wokkiin ja nauti!

Kastike on wokin ydin

Hyvä kastike on juuri sellainen mistä sinä tykkäät. Se voi olla sekoitus makean tulista, sopivan hapokasta ja suolaista. Makumaailma kannattaa säätää omaan suuhun sopivaksi, mutta uskalla maustaa kunnolla!

Kanawokki

Kanawokki maistuu koko perheelle. Voit käyttää ruokaan erilaisia nuudeleita, kasviksia oman mieltymyksen mukaan ja viimeistellä aterian omalla suosikkiyrtilläsi. Wokkiruokiin sopii erityisesti lehtipersilja ja korianteri.

Ainekset

4 annosta
1 l vettä
150 g täysjyvänuudeleita
400 g broilerinfileitä
2-3 valkosipulin kynttä
1 punainen chili
1 iso sipuli
2 porkkanaa
100 g Champ herkkusieniä
1 pkt varsiparsakaalia tai 1/2 pieni parsakaali
3 rkl rypsiöljyä
1/2 - 1 ruukku Vihreä Keiju lehtipersiljaa tai korianteria

Valmistusohjeet

45 min
  1. Kiehauta vesi ja ota sivuun.
  2. Lisää täysjyvänuudelit ja anna kypsyä muutama minuutti, valuta.
  3. Paloittele broilerinfileet suikaleiksi tai sopiviksi suupaloiksi.
  4. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, halkaise chili ja poista siemenet. Hienonna chili.
  5. Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  6. Kuori porkkanat ja leikkaa vinoviipaleiksi. Leikkaa Champ Herkkusienet ohuiksi viipaleiksi tai lohkoiksi.
  7. Poista varsiparsakaaleista pieni pala kantaa tai paloittele parsakaali.
  8. Kuumenna öljy wokkipannussa ja paista broilerinfileepalat kauttaaltaan.
  9. Lisää joukkoon hienonnetut valkosipulit, chili ja sipuli. Kääntele hetki.
  10. Lisää pannulle porkkanat, herkkusienet ja varsiparsakaali. Kääntele hetki kovalla lämmöllä.’
  11. Sekoita joukkoon valutetut nuudelit ja kuumenna.
  12. Lisää makea chilikastike ja suolapähkinät.
  13. Viimeistele tuoreella Vihreäkeiju Lehtipersiljalla tai Korianterilla.