Kermakastike, pippurikastike, punaviinikastike, ruskea kastike ja niin edelleen. Herkullisten kastikkeiden lista on lähes loputon, mutta paikkansa lautasella hyvä soosi löytää lähes aina.
Kastikkeisiin kannattaa perehtyä, sillä ne tuovat viimeisen silauksen aterialle. Kastikkeet voidaan jakaa karkeasti kalan ja kasvisten kanssa tarjottaviin kevyisiin vaaleisiin kastikkeisiin ja lihan kanssa tarjottaviin tummiin kastikkeisiin. Näiden lisäksi voista valmistetaan klassisia emulsiokastikkeita, kuten hollandaise- ja bearnaise-kastikkeita.
Hirvenpaisti saa tässä reseptissä seurakseen tumman ja maukkaan herkkusieni-mallaskastikkeen. Metsäinen ruoka voidaan tarjota mallasuutteella maustettujen uunijuuresten kera, jolloin saadaan oikein herkullinen kokonaisuus.
Poista lihasta mahdolliset kalvot ja mausta pinta suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna paistinpannu ja laita öljy sekä pekonit pannulle. Anna pekonin rasvan sulaa ja nosta pekonit pois pannulta. Nosta liha pannulle ja ruskista kauttaaltaan. Laita liha uunipellille. Nosta lihan päälle paistetut pekonit ja tuoreet rosmariininoksat.
Kypsennä paisti 120 asteisessa uunissa noin 1 h tai kunnes lihan sisälämpö on 58 astetta. Anna lihan levätä foliokääreessä kypsennyksen jälkeen noin 15 minuuttia.
Valmista kastike:
VINKKI! Voit suurustaa kastiketta maissitärkkelyksellä tarvittaessa.
Leikkaa paistista noin 1 cm paksuisia viipaleita ja tarjoile herkkusieni-mallaskastikkeen kera.