Lempiannos muuntautuu lisukkeiden avulla

Vaihtelu virkistää, jopa lempiannoksesi kohdalla. Lisukkeilla saat säädeltyä annoksen keveyttä ja makua, vaikka pääraaka-aine pysyykin samana. Muista myös kastikkeet!

Lisuke muuttaa aterian

Ruoan kanssa on mukava tarjota erilaisia lisukkeita, jotka tuovat makua ja vaihtelua ateriaan. Resepteistämme löydät useita herkullisia lisukevaihtoehtoja, joilla muuntelet niin arki- kuin juhla-aterioita aina fiiliksen mukaan.

Tapaslautanen suomalaisittain

Suomalaiseen makumaailmaan valmistettu tapaslautanen on kiva illanistujaisissa tai iltapalaksi.

Ainekset

4 annosta
Marinoidut sienet:
200 g Champ ruskeita herkkusieniä
3/4 dl oliiviöljyä
4 dl vettä
2 punasipulia
2 valkosipulinkynttä
1 oksa Vihreäkeiju rosmariinia
1 limetin mehu
5 maustepippuria
Lisäksi:
100 g cocktailkurkkuja
200 g savujuustoa
100 g kylmäsavustettua poroa leikkeleenä
120 g leipäjuustoa
1/2 kurkku
muutama varsi tilliä
2 tl etikkaa
1 tl sokeria
2 viipaletta saaristolaisleipää
1 valkosipulinkynsi

Valmistusohjeet

1 h
  1. Aloita marinoimalla herkkusienet.
  2. Leikkaa viipaleiksi, lohkoiksi tai puolikkaiksi. Laita sienet kattilaan.
  3. Lisää oliviöljy ja kääntele sieniä hetki kovalla lämmöllä. Lisää vesi.
  4. Kuori ja leikkaa punasipuli silpuksi, suikaleiksi tai renkaiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet ja lisää kattilaan.
  5. Riivi rosmariinia, purista joukkoon limen mehu ja lisää mustapippurit.
  6. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Jäähdytä ja anna maustua muutama tunti tai yön yli.
  7. Laita tarjolle coctailkurkkuja, paloiksi leikattua savujuustoa, rulliksi käärittyä kylmäsavustettua poronpaistia ja paloiteltua leipäjuustoa.
  8. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi, hienonna joukkoon tilli.
  9. Lisää etikka ja sokeri. Anna maustua hetki.
  10. Leikkaa saaristolaisleipä leipätikuiksi ja paahda kuumalla pannulla hienonnetun valkosipulin kanssa.
  11. Laita leipätikut ja marinoidut herkkusienet tarjolle muiden ainesten kanssa.