Kuuluuko ananas pizzaan? 

Kuuluuko ananas pizzaan? Saako päälle laittaa valkosipulia ja oreganoa? Pitääkö pizzassa olla tomaattikastiketta? Kysymyksiä on paljon, mutta vastauksia enemmän. Pizza saa olla juuri sellainen kuin sinä haluat! 

Tuhat vuotta pizzaa 

Ensimmäinen kirjoitettu maininta pizzasta löytyy latinalaisesta tekstistä, joka on peräisin vuodelta 997. Teksti on peräisin Napolista, jota pidetäänkin pizzan synnyinkaupunkina. Pizzan valmistaminen oli halpaa ja näin siitä syntyi koko kansan herkku. 

Laadukkaat raaka-aineet, paras pizza 

Parhaan pizzan saat, kun valitset muutaman laadukkaan raaka-aineen ja käytät niitä harkiten. Pizzaan sopii täytteeksi lähinnä kaikki mitä kaapissa sattuu olemaan; jauhelihaa, kanaa, sieniä, vihanneksia, hedelmiä ja niin edelleen. Pohjan voit tehdä itse tai ostaa valmiina, ihan miten itse haluat.  

Pizza yrteillä

Pizza margherita syntyy yksinkertaisista aineksista. Makua tämä herkku saa Vihreäkeijun yrteistä. Parhaan lopputuloksen saat kohottamalla taikinaa vuorokauden ajan. 

Ainekset

4 annosta
10 g tuorehiivaa
2 dl kädenlämpöistä vettä
2 tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä
Täytteet:
1 dl tomaattimurskaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1/2 rkl Vihreä Keiju basilikaa hienonnettuna
1/2 rkl Vihreä Keiju oreganoa hienonnettuna
125 g buffalomozzarellaa
100 g kirsikkatomaatteja puolitettuina
1 rkl oliiviöljyä
10 kpl Vihreä Keijun basilikan lehtiä

Valmistusohjeet

30 min + kohotus
  1. Murenna tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen.
  2. Sekoita joukkoon suola, vehnäjauhot ja oliiviöljy.
  3. Alusta taikinaa noin 10 minuuttia. Anna taikinan kohota vähintään pari tuntia.
  4. Sekoita tomaattimurskaan suola, sokeri ja hienonnetut yrtit.
  5. Jaa taikina kahtia ja kauli pyöreiksi levyiksi.
  6. Levitä tomaattikastike taikinan päälle, revi buffalomozzarellat ja levitä kirsikkatomaattien kanssa pizzojen päälle.
  7. Paista pizzat 250asteisessa uunissa leivinpaperilla pellillä noin 5 minuuttia.
  8. Pirskottele pizzojen päälle oliiviöljyä ja viimeistele tuoreella basilikalla.