PUUMUOVI -Vihreäkeijun yrttien pakkauksessa

Woodly korianteri

Ruoantuottajana Vihreäkeiju haluaa kasvattaa vastuullisesti suomalaisia tuotteita ja tarjota inspiraatiota terveelliseen ruokailuun. Viljelyn edellytykset ovat nojautuneet alusta asti vahvasti kiertotalouteen sekä teknologian hyödyntämiseen. Ensimmäisenä alan toimijana Vihreäkeiju tuo valittuihin K-ruokakauppoihin puupohjaiseen muoviin pakatun korianterin ja tillin. Ainutlaatuinen, suomalainen keksintö Woodly®-puumuovi tukee Vihreäkeijun vastuullisuustavoitteita.

Pakkaus viestii vastuullisuudesta

Kotimainen innovaatio Woodly® on täysin puupohjainen muovi, jonka pääraaka-aineena on puuselluloosa. Materiaali vastaa ominaisuuksiltaan tavanomaisia fossiilisia muoveja, mutta se on hiilineutraali ja kierrätettävä. Vihreäkeiju tuo ensimmäisenä alan toimijana Woodly®-puumuoviin pakatun korianterin ja tillin kuluttajien saataville valittuihin K-ruokakauppoihin.

  • Saatuamme kuulla pakkaustoimittajaltamme, että saatavilla on näin hieno kotimainen innovaatio, olimme heti innokkaita testaamaan materiaalia tuotteissamme, Vihreäkeijun toimitusjohtaja Tomi Levonen
  • On hienoa tuoda kuluttajien arkipäivään pakkaus, jonka avulla säästetään ympäristöä ja tehostetaan kiertotaloutta, Levonen lisää.

Kuluttajien ruokavalintoihin vaikuttavat ruoan alkuperän, maun ja laadun lisäksi yhä enemmän myös pakkaus. Sen lisäksi, että pakkaus suojaa tuotetta ja viestii brändistä, se vaikuttaa tuotteen valintaan sekä ostokokemukseen. Woodly® on vahva viesti kuluttajille Vihreäkeijun edelläkävijyydestä sekä vastuullisuudesta.

  • Vielä tällä hetkellä muovin käyttö on välttämätöntä yrttien säilyvyyden takaamiseksi. Woodly® tukee hienosti vastuullisuustavoitteitamme, sillä aiomme luopua tuotepakkausten muovista vuoteen 2023 mennessä, Levonen kertoo.

Löydetään tasapaino luonnon kanssa

Kiertotalous tarkoittaa muun muassa materiaalitehokkuuden parantamista, tuotteiden eliniän pidentämistä tuotesuunnittelulla sekä kierrätyksen lisäämistä. Woodly®-materiaalista valmistettu pakkaus on suunniteltu kierrätettäväksi, sillä se lajitellaan muovinkeräykseen.

Uusiutuvien luonnonvarojen kulutus on tänä vuonna yli 50 % suurempi kuin maapallon kyky tuottaa niitä. Puumuovin kaltaiset keksinnöt säästävät fossiilisia luonnonvaroja. Niissä käytetyt raaka-aineet myös pysyvät kierrossa pidempään.

Woodly®-materiaali lyhyesti:

suomalainen innovaatio, hiilineutraali biomateriaali, pääraaka-aineena sertifioitu havusellu, ei sisällä perinteistä muovia, kaikki ainesosat ovat turvallisia ja myrkyttömiä, kierrätetään muovinkierrätyksessä

woodly

Lisätietoja: toimitusjohtaja Tomi Levonen, p. 0400 148 194, tomi.levonen@vihreakeiju.com

https://vihreakeiju.fi/laatu/, https://woodly.com/fi/woodly/

https://www.facebook.com/taikavoimaa, https://www.instagram.com/vihreakeiju/